nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Meghan Markle krši tradicijo. Kdo jo bo pospremil do oltarja?

3. 1. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
Meghan Markle, princ harry, zaroka (2)

foto: Profimedia

Igralka zopet nasprotuje tradiciji. Želi, da jo do oltarja na majski poroki pospremi ...

Ameriška igralka Meghan Markle je dodobra pretresla britansko kraljevo družino. Čeprav je videti, da so jo vsi odlično sprejeli, pa skupaj z zaročencem princem Harryjem že skoraj dnevno kršita pravila tradicij, tako kraljeve družine kot tudi širše družbe. Tokrat je presenetila novica o tem, kdo naj bi Meghan pospremil do oltarja. 

Vir, ki naj bi bil blizu bodočega poročenega para, je namreč za medije razkril, da si Meghan želi, da bi jo do oltarja pospremila njena mati Doria Ragland in ne njen oče Thomas Markle, ki pa bo kljub temu prisoten na poroki. Kljub temu, da želita tako Meghan kot Harry spoštovati predvsem starejše člane družine, pa si hkrati želita, da bi se njun dan odvijal po njunih željah. Odločitev pa niti ni tako zelo presenetljiva. Kljub temu, da ni nikjer zabeleženo, da se igralka s svojim očetom ne bi razumela, pa je vse od ločitve svojih staršev, do nje je prišlo, ko je bila stara 6 let, živela pri svoji materi. 

To pa ne bi bila prva tradicija, ki jo par krši. Najbolj odmevna je bila ravno Meghanina prisotnost na božičnem družinskem praznovanju kraljeve družine, kjer je bila prisotna kot prva še neporočena ženska v družino. Ta privilegij je bil prepovedan tudi vojvodinji Kate, kljub temu, da sta bila z Williamom uradno par dlje časa kot Harry in Meghan. 

Dejstvo, da do oltarja nevesto pospremi oče, pa ni zgolj del tradicije britanske kraljeve družine. Gre za del in zgodovino številnih kultur po celem svetu, le redko pa na porokah pride do drugačnega protokola. 

prejšnji članek
Res je, Peroša zapustil Svet
Svet slavnih
Res je, Peroša zapustil Svet
naslednji članek
2Cellos oboževalke dražil z Maldivov
Svet slavnih
2Cellos oboževalke dražil z Maldivov