stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lara Komar: Obilica smeha, druženja in hrane!

7. 1. 2018; 11.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
lara komar

foto: POP TV

»Prazniki imajo od nekdaj zame prav poseben čar. Nestrpno jih pričakujem in se jih veselim kot majhen otrok. Pri nas se začnejo z obiskom prvega svetega moža Miklavža, nadaljujejo pa s pričakovanjem in praznovanjem preostalih,« pripoveduje lepa igralka, zvezdnica nanizanke Reka ljubezni, Lara Komar.

»Rada prejemam darila, še bolj pa me osreči, ko z njimi razveselim druge. Pri nas doma imajo prazniki od nekdaj poseben pomen. Starši so se potrudili, da smo bili otroci del tega prijetnega vzdušja, ki je malo povezano z vero, še bolj pa s povezanostjo med člani in druženjem. Ker smo številna družina, je bilo pri nas za praznike vedno zelo veselo. Vsi smo se angažirali, da bi bilo čim bolj lepo pripravljeno in okrašeno. Razdelili smo si naloge okoli krašenja in kuhanja, poskrbeli pa smo tudi za glasbeno spremljavo, saj ni zmanjkalo melodij iz klavirja in kitare,« pripoveduje igralka, za katero je najbolj slovesen božič. Letošnjega so praznovali pri njeni mami, ki je skuhala izvrstno božično večerjo. Na Primorskem so na mizi vedno ribe. »Imamo tudi poseben obred, ki se mu reče vilija – iz skovanke La Vigilia. Dan pozneje se dobimo še s preostalimi sorodniki, še en dan pozneje, na štefanovo, pa še s prijatelji. Tako da se nihče ne more izogniti druženju,« se smeji Lara, ki jo lahko Tržačani pogosto občudujejo, ko na sveti večer poje na polnočnici v Trstu.

Pogreša zimsko idilo

Odkar si je ustvarila družino in postala mama, tega ni več zmogla, saj je bila ob skrbi za sinova, ki ponoči nista spala, preprosto preutrujena. »Ko postaneš mama, dobijo prazniki čisto drug pomen, še posebno novo leto. Prej smo veliko žurirali, zdaj pa komaj čakam, da sem za praznike doma. Seveda nekaj malega pripravimo za jesti, vendar gremo po polnoči kmalu spat,« je iskrena Lara, ki ji v praznično okrašenem Trstu (že oktobra so postavili lučke in druge okraske) manjka snega. Kljub temu pa uživajo v druženju s prijatelji, ko se dobivajo po lokalih, ki imajo vrtove na prostem. Da jih ne zebe, poskrbijo posebni grelniki. Po ulicah pa je v decembrskih dneh zelo živahno. Pomembno je druženje, druženje in še enkrat druženje. »Lahko pa ga začiniš še z malo bleščicami,« se je še zasmejala.

prejšnji članek
Zdravje: Kaj najbolj muči vaše nebesno znamenje?
Horoskop
Zdravje: Kaj najbolj muči vaše nebesno znamenje?
naslednji članek
Vanesa Mesarec žalostna in razočarana
Svet slavnih
Vanesa Mesarec žalostna in razočarana