Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sean Connery le še senca velike legende

9. 1. 2018; 06.30
Avtor: V. M.
Igralec Sean Connery šteje že 87 let. V javnosti se pojavlja tedaj, ko se s pomočjo palice odpravi na sprehod. Mnogi ga še vedno prepoznajo, kljub močno spremenjeni podobi, kakršne na filmskem platnu nismo vajeni …

Sean Connery foto: Profimedia

Legendarni igralec, režiser in producent Sean Connery je v najboljši letih zaznamoval filmski trak dogodivščin o Jamesu Bondu, ki ravno v teh dneh beleži 56. obletnico filmskega ustvarjanja. Sean, ki je nekoč veljal za najbolj seksi moškega na svetu, je igral v sedmih Bondovih filmih, ki so ga izstrelili med velike zvezde. Kljub temu ga na obdobje ustvarjanja niso vezali prijetni spomini, kot je povedal v enem izmed intervjujev, je imel namreč dovolj vseh pritiskov, ki jih je s seboj prinašalo sodelovanje s svetovno uspešno franšizo.

Čeprav je danes milijonar, ni nikoli pozabil svojih korenin in odraščanja v družini, ki se je borila za preživetje. foto: Profimedia

Čeprav danes velja za veliko legendo v filmski industriji, pa bi se njegova zgodba zlahka odvila v povsem drugo smer, če kot mladenič ne bi bil tako močno odločen, da postane igralec. Prvo priložnost je dobil, ko je pomagal v zaodrju lokalnega teatra. V letih pred tem je opravljal delo raznašalca mleka, voznika tovornjaka, reševalca iz vode, bil pa je tudi model, član kraljeve mornarice, ukvarjal pa se je tudi z bodibildingom. K prvim uspehom ga je privedla odločitev, da najame osebnega agenta, ki mu je tudi priskrbel prvo filmsko vlogo.

Danes je njegov življenjski tempo umirjen in odmaknjen od sijočih žarometov. S soprogo se zadržujeta na svojem domu, ob čemer si igralec dneve popestri z obiski salonov za razvajanje, skoraj vsak dan pa se ob spremstvu osebnega pomočnika odpravi tudi na sprehod.

foto: PROFIMEDIA

prejšnji članek
Takšen luksuz si je privoščila družina Beckham ...
Svet slavnih
Takšen luksuz si je privoščila družina Beckham ...
naslednji članek
Oprah Winfrey: Ženske so bile predolgo tiho!
Svet slavnih
Oprah Winfrey: Ženske so bile predolgo tiho!