nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se je dogajalo s pevko skupine Cranberries?

16. 1. 2018; 07.00
Avtor: V. M.
Svet je pretresla vest o nenadni smrti Dolores O'Riordan, pevke skupine The Cranberries. Kaj se je v zadnjem času dogajalo s pevko?

Dolores O'Riordan je zaslovela s skupino The Cranberries. foto: Profimedia

Šok: Umrla pevka priljubljene skupine The Cranberries

Dolores O'Riordan je pošteno zaznamovala glasbeni svet. Skupini The Cranberries se je pridružila, ko je štela zgolj 18 let. Pesmi, v katere je vpletla prepoznaven slog petja, so v 90. letih poslušalce navduševale in spremljale na poti v odrasla, zrelejša leta in tudi kasneje poskrbele za pospešen utrip ob znanih zvokih, ob katerih so na plan privreli spomini.

Od tedaj, ko je kot mlado dekle krčevito stiskala mikrofon, sta minili že dve desetletji, tekom katerih je skupina nanizala osupljive dosežke. Izdali so pet albumom, prodali so jih več kot 40 milijonov, prejemali so nagrade, priznanja in se uvrščali na lestvice najbolj predvajanih singlov. Ko je Dolores prvič stopila za mikrofon skupine alternativnih rockerjev, se ji niti sanjalo ni, da se bodo skupaj dotaknili zvezd. Skupina se je razšla leta 2003, a so šest let kasneje ponovno združili moči in poskušali predramiti stare oboževalce ter osvojiti novo občinstvo.

Dolores je bila mati treh otrok. foto: Profimedia

Njeno zdravje je bilo šibko

V drugi polovici leta 2017 se je pričelo kazati, da ima pevka zdravstvene težave. Več mesecev ni nastopala, odpovedali so tudi turnejo po Evropi in Severni Ameriki. Skupina je tedaj v izjavi za javnost pojasnila, da ima Dolores težave s hrbtom, ter da ji je zdravnik odsvetoval nastopanje na odru. Kot kaže, se je nekoliko bolje počutila konec decembra, v objavi na družabnem omrežju facebook je poleg prazničnega voščila sporočila veselo novico, da je po daljšem obdobju ponovno nastopala.

Bitka z bipolarno motnjo

Kljub velikemu uspehu in svetovni slavi, Dolores ni bila srečna, v sebi je namreč bila bitko, o kateri je javno spregovorila šele v preteklem letu. Kot je razkrila, so leta slave zaznamovala predvsem obdobja depresije, kasneje pa se je izkazalo, da se bori z resno čustveno stisko. Leta 2015 so ji namreč zdravniki pojasnili, da trpi za bipolarno motnjo. Dolores je tako zadnja leta nihala med obdobji globoke depresije in manijo, ob kateri bi sicer lahko premikala nebo, a kaj, ko je nato vedno znova treščila na tla in zdrsnila nazaj v objem depresije. 46-letnica je pojasnila, da težave premaguje s pomočjo zdravil.

Pred poletjem je v intervjuju za The Irish News  spregovorila o depresiji … ''Ko se ozrem nazaj, menim, da je depresija ena izmed hujših stvari. Pogosto sem se borila, zelo težko je bilo tudi, ko sta umrla moj oče in tašča. Po drugi strani pa lahko rečem, da sem imela v življenju tudi veliko radosti, še posebej z mojimi otroki. Tako kot pridejo vzponi, pridejo tudi padci, takšno je pač življenje.''

prejšnji članek
Aleksandar bo medijsko izpostavljenost izkoristil
Svet slavnih
Aleksandar bo medijsko izpostavljenost izkoristil
naslednji članek
Ranko Babić ima težave
Svet slavnih
Ranko Babić ima težave