zupancic tara -foto_katja zagar (2) Odkrito.si

Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost

vanga Svet24.si

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se ...

Ant McPartlin Svet24.si

TV zvezdnik aretiran: vozil pod vplivom, ...

Matjaž Gantar Svet24.si

Umrl je Matjaž Gantar

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

jan plestenjak 4 Njena.si

Nova ljubezen Jana Plestenjaka

nika manevski Njena.si

V pevskem šovu zavrnili pevko priljubljene ...

Revnega milijonarja danes ne bi prepoznali!
| V. M.

Revnega milijonarja danes ne bi prepoznali!

Med zvezde ga je izstrelil glavni lik v filmski uspešnici Revni milijonar. Tokrat se bo pred kamere postavil v povsem drugačni vlogi.

Britanski igralec Dev Patel je zaslovel kot srčen in preprost mladenič iz uspešnice Revni miljonar, ki je bil nagrajen s kar osmimi oskarji. Fant s štrlečimi ušesi je tedaj štel komaj 18 let, pred njim pa se je odpirala lepa filmska kariera.

Pa deset let kasneje? Zvezdnika bi na prvi pogled težko prepoznali, njegovi lasje so namreč daljši in skodrani, obraz mu poraščajo brki in brada. A njegove tople rjave oči hipoma obudijo spomine, ni dvoma, da gre za igralca, ki se je leta 2008 mnogim vtisnil v srce kot Jamal Malik.

Dev, je v minulih letih nanizal več kot osem filmskih vlog, igral je denimo v drami Mož, ki je poznal neskončnost, pa v komični drami Eksotični hotel Marigold in ganljivem filmu posnetem po resničnih dogodkih Lev: Dolga pot domov.

Od milijonarja do ameriškega iluzionista

Na svojo karierno pot je igralec ravno v teh dneh primaknil še eno vlogo. Prelevil se bo namreč v Davida Copperfielda, naslovni lik klasike Charlesa Dickensa. Režijo filma z naslovom Osebna zgodovina Davida Cooperfielda prevzema režiser filma o Stalinovi smrti Armando Iannucci. Slednji bo pri upodobitvi zgodbe o Davidu Copperfieldu ubral sodobnejši pristop. V osnovi Dickensove klasike glavni junak v prvi osebi pripoveduje o svojem življenju, od otroštva do srečnega družinsko-zakonskega konca. Celota se dogaja v okolju malih ljudi, ki so ostro razdeljeni na dobre in izjemno slabe.

Zanimivo bo videti, v kakšni luči bo zgodba v sodobni preobleki zažarela na filmskem platnu. A na to bomo morali še nekoliko počakati …

Foto: Profimedia - Dev Patel