pasco-kruh
Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani Slovenci želijo, da pišete po njih

27. 8. 2019; 06.00
Avtor: K.M.
Luka Doncic zvezdki

Luka Dončić foto: Promocijski material

Tržna niša, ki je priljubljena že vrsto let. Zakaj bi bilo z vsem skupaj kaj narobe?

Nekateri se zgražajo, drugi so navdušeni. Vseeno pa je resnica takšna, da so bili zvezki in šolske potrebščine, na katerih so upodobljeni priljubljeni zvezdniki, od nekdaj del nakupovalnih kultur šolarjev in njihovih staršev. Tudi letos so ta trend, ki je tudi v Sloveniji v resnici del trženja glasbenikov, športnikov in drugih obrazov že vsaj dvajset let, pograbili številni znani obrazi. Je s tem kaj narobe?

Seveda ne, še vedno ima kupno moč na koncu posameznik in kupec. Tako kot pri vseh ostalih stvareh, imajo močan vpliv seveda otroci, v tem primeru šolarji. A če pogledamo iz svetle plati, so na koncu ravno oni najbolj zadovoljni. Zvezek pa morate v vsakem primeru kupiti, ne glede na to, ali je na njemu generična poslikava žoge, ali Luka Dončić z žogo. V resnici pa oseba, ki je na zvezku upodobljena, na koncu dneva od prodanega izdelka nima veliko. Gre zgolj za nek podaljšek, preko katerega se dodatno promovirajo in na nek način zadovoljijo želje in potrebe svojih oboževalcev. 

Lepa afna solska pisala foto: Promocijski material

Pojav je pogost tako v svetovnem merilu, kot tudi v Sloveniji. Letos so se za takšno potezo odločili tako športniki, glasbeniki, kot tudi Youtube ustvarjalka. 

Celo kolekcijo je pripravil tako Luka Dončić, verjetno najbolj vroče ime med vsemi. Z zvezki navdušuje tudi Challe Salle, celotno kolekcijo je ustvarila Lepa Afna (Lea Filipovič), pred dnevi pa sta se jima s svojima kolekcijama pridružili še Ilka Štuhec in Tanja Žagar. 

prejšnji članek
Mojca Mavec po dolgih letih pred novim izzivom
Svet slavnih
Mojca Mavec po dolgih letih pred novim izzivom
naslednji članek
Največ vredna je … Scarlet Johansson
Svet slavnih
Največ vredna je … Scarlet Johansson