sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zgodba enega največjih športnikov vseh časov tudi na gledaliških odrih

16. 10. 2019; 01.30
Avtor: T.P.
Lau(f) story

Lau(f) story je drama o človeku, ki se je s svojo toplo in neomajno neodvisno sredico spopadal z vsemi mogočimi klišeji, stereotipi, totalitarizmi, idioti(zmi), pravili, zakoni. foto: Barbara Čeferin

Emil Zatopek je eden največjih športnikov vseh časov. Njegovo življenjsko zgodbo sta na naše odre postavila Matjaž Pograjc in Boštjan Videmšek.

Predstava z naslovom Lau(f) story je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, premierno pa so jo uprizorili 13. 9. v Novem mestu. 25. 10. ob 18. uri pa jo bodo ob Ljubljanskem maratonu v Slovenskem mladinskem gledališču. 

"Češka lokomotiva" prihaja v Ljubljano

Emil Zatopek je dokaz, da je z vztrajnostjo, doslednostjo in neskončno borbo za dostojanstvo upor mogoč. Emil Zatopek je bil v športnem in etičnem smislu paradigma za mnoge, ki so živeli žalost stalinskega socializma. Uprizoritev s svojo metodologijo razgradnje fascinantne biografije poskuša inovirati z decentno fiziko (balet), večnim vračanjem (tek igralca skozi celotno predstavo), liriko (hvalnico ljubezni med Dano Zatopek in Emilom Zatopkom) ... in s svojimi kilometri skozi gledalčev pogled, ki na odru spremlja resnični tek šestih resničnih ljudi, ki med seboj tekmujejo za končno zmago nad samim seboj.

V predstavi igrajo: Jurica Marčec / alt. Jurij Drevenšek, Klara Kastelec, Nika Ivančić, Anja Đurinović Rakočević / alt. Mija Čotić, Inan Du Swami / alt. Joseph Nzobandora, Aleš Kranjec ter Petra Vidmar / alt. Filip Okrožnik.

prejšnji članek
Če buča greni, je ne jejte!
Zdravje
Če buča greni, je ne jejte!
naslednji članek
Prepoznajte znake srčnega zastoja
Zdravje
Prepoznajte znake srčnega zastoja
#obraziavenija
obraziavenija