nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj je nova serija Gospod profesor tako zelo posebna?

13. 1. 2022; 05.00
Avtor: PR
Jure Henigman FOTO Urša Premik

Jure Henigman foto: Urša Premik

S 13. januarjem bo zaživela visokoproračunska slovenska serija Gospod profesor. Zanimivosti opevane originalne serije vas bodo zelo presenetile. Preverite ...

Če ste imeli priljubljeno profesorico ali profesorja v srednji šoli, se bo to z novo VOYO originalno serijo spremenilo. Karizmatični profesor s srčnostjo in neklasičnimi učnimi metodami pomaga svojim dijakom ob njihovih življenjsko pomembnih vprašanjih.

Preverite zanimivosti iz zakulisja ustvarjanja serije

Gospod profesor je serija mnogih razsežnosti. Gre namreč za serijo z najvišjim proračunom v Sloveniji doslej, z njo pa VOYO utrjuje podporo slovenskim ustvarjalcem, igralkam in igralcem ter prepoznavnost slovenskega produkcijskega prostora. Za serijo je bilo potrebnih več kot 60 snemalnih dni, znotraj katerih je več kot 250 ur tekla kamera. Ekipa je skupaj prehodila toliko kilometrov, da bi lahko vsaj dvakrat obkrožila svet. V seriji je sodelovalo več kot 500 različnih nastopajočih, prav za njih se je ustvarilo 1500 kombinacij oblačil. Ekipa je posnela tudi veliko kaskaderskih prizorov, od pretepov, prizorov s posebnimi efekti, pa glasbene koncerte, košarkarske tekme, veliko je bilo tudi ljubezenskih prizorov, komičnih situacij, napetosti, drame in akcije.

V vlogo strogega in na videz brezkompromisnega ravnatelja Nikolića stopa Gojmir Lešnjak. foto: Urša Premik

 Vsaka epizoda odstira nove teme

Gospod profesor je serija z močno epizodno strukturo, kar pomeni, da ima vsak posamezni del svojo zgodbo, ki postavlja v ospredje posamezne dijake, zgodba pa se ob koncu epizode tudi razreši. Glavna vloga pripada Juretu Henigmanu, ki je stopil v vlogo odličnega pedagoga, profesorja kemije in fizike Sama Demšarja. Samo je razrednik, ki uspešno obvlada enega najzahtevnejših razredov srednje šole. Poučevanje je zanj poslanstvo, s katerim dijakom pomaga prečkati most v odraslost.

V serijo že v prvi epizodi kot glavni lik vstopi Tina Vrbnjak, ki upodablja strogo, a sočutno učiteljico slovenskega jezika Klavdijo Jaklič. Klavdija prav s Samom in svojimi novimi dijaki spozna svet drugačnih, nekoliko bolj pristnih vrednot. Iskric med Samom in Klavdijo ni moč prikriti in ravno ljubezenski trikotnik med Samom, Klavdijo in njenim zaročencem je edini lok serije, ki se povezuje iz epizode v epizodo.

Učiteljskemu zboru pa se pridružujejo še Saša Pavček (Olga Bohorič) foto: Urša Premik

Močna igralska zasedba dopolnjuje serijo

V vlogo strogega in na videz brezkompromisnega ravnatelja Nikolića stopa Gojmir Lešnjak, učiteljskemu zboru pa se pridružujejo šeSaša Pavček (Olga Bohorič), Branko Jordan (Igor Mahkovec), Gašper Jarni (Željko Žele Rojc), v vlogi tajnice Irene Spuk pa najdemo Damjano Černe. V vlogah dijakinj in dijakov, ki so z žarom in pristno energijo obogatili samo serijo, najdemo Maksa Dakskoblerja aka Tomi, Lovra Žuniča aka Rok, Tineta Ugrina aka Tibor, Leona Pučnika aka David, Ivana Vastla aka Martin, Leo Ćumurdžić aka Lili, Vesno Ponorac aka Rebeka, Klaro Kuk aka Pia, Lino Akif aka Nežo, Andreta Drogo aka Rafael, Kajo Petrovič aka Tanja, Ronjo Matijevec Jerman aka Eva, Milo Furst aka Katja, Liama Cimpermana aka Daniel, Domna Blatnika aka Alex, Matijo Brodnika aka Oliver, Mateja Zemljiča aka Adam, Laro Fortuna aka Lena, Bojana Cvjetićanina aka Luka, Maka Tepšiča aka Jana.

Dijakinje

Dijakinje foto: Urša Premik

prejšnji članek
To oddajo bo vodila Melani Mekicar
Svet slavnih
To oddajo bo vodila Melani Mekicar
naslednji članek
Kaj se zgodi, če posolite zgubana jabolka?
Kulinarika
Kaj se zgodi, če posolite zgubana jabolka?
#obraziavenija
obraziavenija