oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Priljubljeni romani Elene Ferrante bodo dobili svojo serijo

4. 3. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
1200x800

Netflix foto: Netflix

Netflix je objavil igralsko zasedbo šestdelne serije Zlagano življenje odraslih, ki nastaja po istoimenskem romanu priljubljene Elene Ferrante.

Serijo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa trenutno snemajo med Neapljem in Milanom. Scenarij so napisali Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo in Edoardo De Angelis. Producent je družba Fandango.

Roman Zlagano življenje odraslih je postavljen v Neapelj v 90. leta minulega stoletja, ko je protagonistka Giovanna, rojena leta 1979, v najstniškem obdobju. Knjiga pripoveduje o dekletu, ki jo je zapustil oče, in o njenem življenju med 12. in 16. letom v neapeljski hiši srednjega razreda. Giovanna se odpravi iskat skrivnostno neporočeno teto Vittorio, ki jo je družina zavrnila. V seriji jo bo odigrala Valeria Golino.

Zlagano življenje odraslih foto: Promocijski material

Elena Ferrante je psevdonim italijanske pisateljice, z izjemo njenih založnikov nihče ne ve, kdo se skriva za njim. Mednarodni odmev je doživela s štiridelnim Neapeljskim ciklom. Dostopen je tudi v slovenščini, prav tako njen roman Zlagano življenje odraslih.

Po pisateljičnih delih so že adaptirali nekaj serij in filmov. HBO je posnel mini serijo po neapeljskim ciklom Genialna prijateljica (My Brilliant Friend), Netflix pa je že posnel film po njeni knjižni uspešnici The Lost Daughter.

prejšnji članek
Horoskop: Čustva vas bodo izdala
Horoskop
Horoskop: Čustva vas bodo izdala
naslednji članek
Kdo je Tina Vrbnjak, ki jo lahko spremljamo v kar dveh serijah
Svet slavnih
Kdo je Tina Vrbnjak, ki jo lahko spremljamo v kar dveh serijah