profimedia-0090086427
Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nekdanji udeleženec šova Kmetija zdaj močno presenetil

23. 9. 2022; 06.00
Avtor: N.S.
miha  (1)

Miha po dveh letih življenja v Londonu predstavlja glasbeni singel posvečen pokojnemu Francu Planinšku. foto: Promocijski material

Nekdanji resničnostni zvezdnik, pevec, član tria Sestre, vsestranski umetnik in Prešernov nagrajenec Miha Kavčič je pred skoraj dvema letoma spakiral kovčke in se preselil v London, kjer živi in ustvarja. Prav danes je pod umetniškim imenom Miha v svet poslal svojo novo elektro pop pesem z naslovom Franc, ki jo je posvetil pokojnemu lepotnemu kirurgu Francu Planinšku.

Miha v svojem novem singlu Franc govori o legendarnemu, a žal pokojnemu, kirurgu dr. Francu Planinšku. "Pesem Franc je napisana je v angleščini in pooseblja njegov karakter, kot smo ga vsi poznali. Je bogata, razkošna, glamurozna, misteriozna in ekstravagantna pesem. Totalni ‘camp’. Ko sem svojemu producentu Sidlawu prvič omenil Franca Planinška, mu je njegovo ime obviselo na jeziku. In tako se je začelo. Skovala sva prvi verz, naredila prvo melodijo in končala z najinim najboljšim skupnim projektom," je povedal Miha.

“Ali ti je pesem všeč ali ti ni. Ne mislim se preveč obremenjevati glede tega in tudi navajen sem, da me Slovenci veliko lažje sprejmejo s motiko v roki kot latex masko na glavi.” foto: Promocijski material

Slovenski pevec in nekdanji udeleženec šova Kmetija je Franca prvič spoznal, ko je bil star 16 let. "Ko sem prvič obiskal Kirurški sanatorij v Rožni dolini, ker si je takrat moj partner želel vbrizgati botox. Ravno takrat, ko je odšel na stranišče, je v ambulanto vstopil dr. Planinšek, pristopil je do mene in me prosil, da namršim čelo. Njegov zaključek je bil, da mi z veseljem pomaga zaustavi staranje, pri 16. letih! (smeh) Sedaj si želim, da bi s postopkom nadaljeval. Nekaj časa sva s Francem obiskovala isti fitnes. Srečevati njega tam je bil vedno pravi dogodek. S svojim osebnim trenerjem, vedno lepo oblečen, lep, urejen, negovan. Franc je vse nas obiskovalce večkrat nasmejal s svojimi izdihljaji med vadbo in prav temu trenutku sem v pesmi namenil verz," je še priznal Miha, ki je prepričan, da bi bil Franc nad pesmijo navdušen. "Glede na moje interakcije z njim in na vse čudovite zgodbe, ki sem jih slišal o njemu, to kar precej zagotovo trdim. Žal mi je, da je pokojen in da mi tega nikoli ne bo moral sam povedati. Mislim pa, da mi je na nek način dal zeleno luč, saj sem vokale za to pesem nevede posnel na obletnico njegove smrti. Ko sem to ugotovil se mi je naježila koža."

Mihovi pesmi Franc lahko prisluhnete spodaj: 

prejšnji članek
Slovenske narodne pesmi Blažu Švabu prikličejo lepe spomine
Svet slavnih
Slovenske narodne pesmi Blažu Švabu prikličejo lepe spomine
naslednji članek
James Bond bo služil kralju in državi
Kultura
James Bond bo služil kralju in državi