benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Borut Veselko ostaja optimist

29. 10. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
Borut Veselko

Borut Veselko foto: Revija Vklop

Igralec meni, da živimo v najlepšem obdobju zgodovine. 'Mislim tudi, da če bi ljudje šli nazaj k naravi, bi se približno v dveh generacijah zmanjšali na število iz kamene dobe.'

Igralec Borut Veselko je nedavno v Prešernovem gledališču Kranj skupaj s preostalo ekipo občinstvo navdušil v uprizoritvi Zaprta študija. New Con- structive Ethics, ki se med drugim ukvarja z vse bolj pogubnimi podnebnimi katastrofami za človeka in zemljo. Sam sicer ni tako zelo črnogled.

borut veselko foto: Osebni arhiv

»Mislim, da ne gre toliko za to, ali bomo preživeli ali ne, temveč ali nam bo v življenju lepo ali ne. Ne glede na to, koliko se ljudje pritožujemo, po mojem vendarle živimo v najlepšem obdobju zgodovine. Vsi romantiki, ki bi si želeli živeti pred sto, dvesto, tisoč leti, bi si po treh dneh gotovo premislili – če zaradi drugega ne, zaradi bolh in preostalih zajedavcev. Mislim tudi, da če bi ljudje šli nazaj k naravi, bi se približno v dveh generacijah zmanjšali na število iz kamene dobe. A tudi ob aktualni rasti mislim, da ni slabe prognoze. Jasno je, da se moramo ustaviti, kar zadeva razmnoževanje, dejstvo pa je tudi, da ko ljudje dosežemo neko stopnjo izobrazbe in ekonomske blaginje, samo pride do tega,« pojasnjuje Borut.

Če bi lahko sam nekaj naredil za to, da bi bil ta svet boljši, bi najprej poskrbel za dejansko enakopravnost in samostojnost vseh žensk. Zdi se mu sicer, da se na tem področju stvari premikajo v pravo smer, ob tem pa opominja, da se nikoli ne bi smeli predati občutku, da nimamo vpliva na to, kaj se dogaja, obenem pa se moramo otresti prepričanja, da obstaja nekaj idealnega.

prejšnji članek
Turška igralka podira rekorde pri zgolj 13 letih
Svet slavnih
Turška igralka podira rekorde pri zgolj 13 letih
naslednji članek
Alya ima še en talent - veste v čem blesti poleg petja?
Svet slavnih
Alya ima še en talent - veste v čem blesti poleg petja?