Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zoranu Jankoviću doma mu dela družbo kar pet psov

7. 1. 2023; 11.00
Avtor: S.D. / revija Lady
zoran jankovic

zoran jankovic foto: revija zvezde

Takole prisrčno se znata dogi Mia in Ares pocrkljati z Zoranom Jankovićem.

Ljubljanski župan Zoran Janković velja za odločnega človeka, ko beseda teče o našem glavnem mestu. Se pa popolnoma razneži v družbi svojih vnukov in – verjeli ali ne – psov. Pri Jankovićevih doma so namreč glavni dve nemški dogi Mia in Ares, dva pomeranca Kai in Daisy čivava Hugo.

»Zgodba z našimi psi je zelo zanimiva,« pravi ljubljanski župan. »Ko smo se preselili v to hišo, sem rekel, da pes pri hiši bo, vendar nikoli v hiši in nikoli privezan. Zato smo naše zemljišče, ko je prišla doga Mia, ogradili. Ob Mii je potem ostala pri nas tudi njena mladička Ares. Kasneje je Jure k hiši pripeljal še Hugota ter oba pomeranca. Vseh teh pet psov je od starejše vnukinje Julije, mlajša Karolina bo zdaj dobila še eno čivavo, njen pa je tudi hrček Lady, ki ga imamo prav tako doma.«

No, Hugo je seveda našel svoje mesto v hiši, čeprav so ga sprva, ko se je Zoran vračal domov, vedno hitro odnesli ven. »Nekaj časa sem to opazoval, potem sem pa rekel, naj ga kar pustijo notri. Zdaj Hugo leži pri meni na kavču in skupaj gledava televizijo. Zelo je priden in zelo glasno smrči.« Psov sicer še vedno ne jemlje s seboj na sprehod po njemu tako ljubem Golovcu, zato pa mu je lepo pri srcu, ko vidi, v kakšnem sožitju živijo njihovi psi z vnuki. »Otroci, ki imajo radi živeli, imajo radi tudi ljudi,« za konec pove za oddajo Štiri tačke.  

prejšnji članek
Skromna voditeljica Bernarda Žarn
Svet slavnih
Skromna voditeljica Bernarda Žarn
naslednji članek
Hči Jureta Koširja ni več najstnica
Svet slavnih
Hči Jureta Koširja ni več najstnica