zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tjaša Petrič Cvet zapušča televizijo

11. 2. 2023; 07.00
Avtor: Lady
tjasa petric

tjasa petric foto: Revija Zvezde Lady

Čeprav se bo Tjaša Petrič Cvet zdaj popolnoma posvetila novemu poklicu, v novinarstvu še ni rekla zadnje besede in si pušča odprta vrata tudi v ta svet.

Prikupne novinarke Tjaše Petrič Cvet že nekaj časa ne videvamo več na malih zaslonih, saj zadnje mesece skrbi za svojega prvorojenca na porodniškem dopustu. Ta se ji počasi izteka, a v novinarske vode se ne bo več vrnila. Odločila se je za drugačno nadaljevanje kariere, v bolj umetniških vodah, kamor jo je že od nekdaj vleklo. Tjaša se je namreč odločila, da bo odslej njen poklic oblikovanje nakita. Na njeni poti ji ob strani stoji mož Žan Cvet, nekdanji mister Slovenije, ki zna poprijeti za vsako delo. Zadnja leta si je največ časa vzel za prenovo njihove hiše in urejanje okolice.

tjasa petric cvet foto: arhiv Lady

Naključje je naneslo, da je Tjaša na porodniški dopust odšla ravno na deseto obletnico svojega dela za oddajo Svet na Kanalu A. »Ta leta so mi prinesla vsak dan nove izkušnje, izzive, takšne, ki sem si jih želela ali ne. V tej ekipi in redakciji sem praktično odrasla, zato odločitev, da se ne vrnem med njih, ni bila preprosta. A sem v teh letih tudi spoznala, kako hitro teče čas in da ga želim v vlogi mame čim več preživeti s svojo družino. Prioritete so se mi spremenile. Biti del Svetove ekipe je pomenilo tudi dolge urnike in vsakodnevno vračanje domov v večernih urah, zato sem morala sprejeti to odločitev za sina, zase in za moža. Kakšna druga rešitev se v dnevnoinformativni oddaji zame za zdaj ni našla. Tako sem bila nekako potisnjena v odločitev, da se podam na samostojno pot, ki bi jo v drugačnih razmerah verjetno težje sprejela, najverjetneje bi se je v strahu nekako otepala in z njo odlašala,« iskreno pravi Tjaša, ki pa se je zdaj na neki način vrnila k svojim koreninam – umetnosti.

prejšnji članek
Miran Rudan je strasten kuhar
Svet slavnih
Miran Rudan je strasten kuhar
naslednji članek
Zoran Dragić o težkih trenutkih ob igrišču
Svet slavnih
Zoran Dragić o težkih trenutkih ob igrišču