benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natalija Bratkovič ne je ničesar, kar živi v morju

6. 5. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
Natalija Bratkovič naslovna

Natalija Bratkovič foto: Promocijski material

Preostane ji malo živil za uživanje v kuhanju.

Ena najbolj očarljivih televizijskih voditeljic, Mariborčanka Natalija Bratkovič, obožuje preproste jedi. »Pravzaprav zelo malo jem. (smeh) Ne jem ničesar, kar živi v morju, in tudi nobenih omak, zato so moji recepti najbolj preprosti, kar so lahko,« pravi in prizna, da obožuje ajdove žgance v gobovi juhi. »Kadar gob ni pri roki, si skuham samo žgance – slovensko klasiko, ki pogreje telo in dušo.«

Sestavine:

Za žgance:
30 dag ajdove moke
20 dag belega zdroba
1 žlička soli
voda
mast z ocvirki

Za gobovo juho:

2 l vode


10 dag svežih ali zamrznjenih jurčkov
5 dag suhih jurčkov
10 dag svežih ali zamrznjenih lisičk
česen, peteršilj, poper v zrnu, lovorov list in
majaron
sol
žlica moke
kis

Priprava:

Lonec napolnimo z vodo, solimo in zavremo. Ajdovo moko in beli zdrob zmešamo ter vsujemo v vodo, v sredini zmesi s kuhalnico naredimo luknjo in pustimo, da vre 20 minut.

Nato odstavimo, odlijemo vodo in z vilicami natrgamo v žgance. V ponvi segrejemo svinjsko mast z ocvirki. Ko zacvrči, zabelimo žgance, lahko pa tudi juho.

Gobe poparimo z vrelo vodo in jih damo kuhati v slan krop. Dodamo česen, peteršilj, poper v zrnu, lovorov list in majaron ter pustimo, da vre 20 minut.

Iz žlice moke in vode naredimo podmet, da juho zgostimo, nato dodamo še malo kisa in pustimo, da vre še deset minut.

prejšnji članek
MasterChef: Doris kritike zadale usoden udarec?
Resničnostni šovi
MasterChef: Doris kritike zadale usoden udarec?
naslednji članek
Župnik Martin Golob v ljudeh vidi samo dobro
Svet slavnih
Župnik Martin Golob v ljudeh vidi samo dobro
#obraziavenija
obraziavenija