sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Vurcer (Učiteljice) violino zamenjala za pero

19. 6. 2023; 09.00
Avtor: C.U.
Ana Vurcer

Ana Vurcer foto: Promocijski material

Ana Vurcer, ki že vrsto let s popularno skupino Učiteljice navdušuje občinstva širom Balkana je stopila v čisto nove čevlje.

Preizkusila se je namreč v vlogi pisanja besedila in jo opravila več kot z odliko. Pesem ima naslov Morski pozdrav, prepeva pa jo skupina Karneval, ki deluje že 12 let, imeli pa so veliko željo posneti svojo prvo pesem. Zase pravijo, da so kot ena potujoča družina, saj skorajda ni kotička Slovenije, ki ga ne bi že obiskali, tako kot ne priložnosti, ob kateri bi igrali in navduševali številno publiko. Odlično se znajdejo na zasebnih zabavah, prav tako pa uživajo pred večtisočglavo množico.

»Začeli smo z eno skupno željo in ciljem, ki mu sledimo ves čas – zabavati ljudi in se ob tem zabavati. Imeti čim več koncertov in ob tem pustiti vtis. Vtis, ki ustvarja spomine. Če ljudje zapustijo naš koncert ravnodušni, smo nezadovoljni. Igramo praktično vse in za vsakogar,« je o skupini povedala pevka Špela, edina ženska v skupini, ki pravi, da se med samimi fanti odlično počuti. Po letih skupnega nastopanja si je skupina zaželela novih izzivov in se tako zdaj predstavljajo s prvo pesmijo, ki nosi naslov Morski pozdrav in bo z ritmom in besedilom zagotovo navduševala v vročem poletju, ki je pred nami.

Ana Vurcer se podpisuje pod novo pesem zasedbe Karneval foto: Osebni arhiv

Povezali so se z odličnim glasbenim producentom Bojanom Dragojevićem iz Beograda, ki je sicer producent Severine, skupine Učiteljice, Nede Ukraden, Milice Todorović in številnih drugih zvezd na Balkanu, ter hitro našli skupni jezik glede pesmi, ki so jo želeli. Pesem je posneta v Empire studiu v Beogradu, videospot na različnih morskih lokacijah, najbolj zanimiv del vsega pa je to, da se je prvič pod besedilo pesmi podpisala »Učiteljica« Ana.

»Z Denisom (kitaristom) sva velika prijatelja že vrsto let, več let sva skupaj tudi nastopala in ker Denis ve, da kdaj pa kdaj tudi kaj napišem, me je prosil, če bi za glasbo napisala tekst. In tako je tukaj, moje prvo avtorsko delo, na katerega sem zelo ponosna. Vesela sem, da so pesem posneli prav »Karnevalovci«, saj jih dobro poznam in so več kot odlični, vem da bodo pesem z morskimi pozdravi ponesli po Sloveniji,« nam je o svojem delu povedala Ptujčanka Ana.

prejšnji članek
Roglič na sprejemu padel v objem Mežnarja
Svet slavnih
Roglič na sprejemu padel v objem Mežnarja
naslednji članek
Nataša Bešter je šla v penzijo
Svet slavnih
Nataša Bešter je šla v penzijo