cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ William in princesa Kate presenetila obiskovalce

14. 7. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Kraljeva družina, Princ William in princesa Kate 1

Britanska kraljeva družina je presenetila obiskovalce dogodka. foto: Profimedia

Valižanska princ in princesa sta z otroki obiskala odprtje največjega vojaškega letalskega dogodka in s tem presenetila številne obiskovalce.

Družina, ki trenutno uživa v času šolskih počitnic se je najprej ustavila pri ogromnem transportnem letalu C-17, ki ima za njih poseben pomen. To letalo je bilo namreč uporabljeno za prevoz krste pokojne kraljice Elizabete II. v dneh pred njenim pogrebom lanskega septembra. William, Kate, George, Charlotte in Louis so bili oblečeni v elegantno priložnostno obleko, najmlajši kraljevi pa so bili obuti v mornarske športne čevlje znane tudi kot 'plimsolli'. Pred vstopom na letalo so se vsi člani družine rokovali z visokimi člani RAF-a, George pa je skupaj z očetom upravljal tudi z rampo letala. Dogodek je bil za najstarejšega sina Georgea vnovičen obisk, saj so ga starši na predstavo pripeljali že leta 2016, ko je bil star tri leta. Takrat so ga fotografirali z zaščitnimi čepki za ušesa.

Na dogodku je najbolj užival princ George. foto: Profimedia

Princ William je bil tudi sicr resnično vojaški pilot. Po končani univerzitetni izobrazbi je leta 2006 uspešno opravil vojaški pilotni tečaj pri britanskem kraljevem letalstvu (Royal Air Force) in se specializiral kot pilot helikopterja. Nato je služil kot pilot reševalnega helikopterja na otoku Anglesey v Walesu, kjer je bil del enote za iskanje in reševanje. Svojo vojaško kariero je nadaljeval vse do leta 2013, ko se je odločil, da se bo v celoti posvetil kraljevskim dolžnostim. Ta izkušnja mu je zagotovila dragocene veščine in izjemno poznavanje vojaškega letalstva. 

prejšnji članek
Evrovizijska Mama ŠČ! najbolj predvajana skladba na Hrvaškem
Svet slavnih
Evrovizijska Mama ŠČ! najbolj predvajana skladba na Hrvaškem
naslednji članek
Igralka Lucija domiselno opremila stanovanje
Svet slavnih
Igralka Lucija domiselno opremila stanovanje