sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Veste, čemu služijo ta vratca na pralnem stroju?

2. 5. 2017; 09.00
Avtor: V.M.
To so vratca, ki bi jih morali odpreti vsake tri mesece. Če slednjega ne počnete, vas bo nemara pričakal pogled na pravo zakladnico drobnarij, ki ste jih pozabili odstraniti iz žepov oblačil.

Pralni stroj je vaš nepogrešljiv gospodinjski pomočnik, a ne pozabite, da je potrebno poskrbeti tudi za njegovo čistočo. foto: Profimedia

Za  vratci v spodnjem delu pralnega stroja se namreč nahaja filter, ki ščiti pogon črpalke pred trdimi predmeti, kot so denimo gumbi, kovanci, delci tkanin, celo otroške figurice.

Zamašen filter je pogosto tudi razlog, da vam jo pralni stroj zagode, serviserje tako nemalokrat pričaka pogled na prepoln filtrirni sistem. Poleg tega lahko tujki, ki ostanejo v filtru črpalke, ustvarjajo močan hrup ali celo poškodujejo stroj.

Naj vas nepoznavanje stroja ne udari po žepu!

Da bi se izognili nevšečnostim, se raje lotite rednega čiščenja umazanega filtra za vodo. Tega se lotite tako, da najprej izključite delovanje stroja.  Nato pred pralni stroj namestite posodo, ko boste odvili filter črpalke, bo namreč ven najprej pritekla voda. Ko bo slednja povsem iztekla iz črpalke, zavrtite filter in ga izvlecite ven. Nato preprosto odstranite vse tujke, očistite površino, ne pozabite pa tudi na umazanijo, ki se nahaja okrog pogona črpalke. Na koncu filter pričvrstite nazaj v pralni stroj.

Priporočamo vam, da si pred čiščenjem preberete navodila za uporabo pralnega stroja, saj se aparati med seboj razlikujejo. Nekoliko več previdnosti velja tudi, če je vaš stroj opremljen z odjemno cevjo za ukrepanje v sili. V tem primeru se za vratci skriva cev, ki jo morate izvleči, iz nje pa bo priteklo mnogo več vode. Slednjo izpraznite v večjo posodo, v kolikor bo vode več, pa bo potrebno cev zamašiti, da boste lahko izpraznili posodo in ponovili postopek.

Preberite si še: Veste, zakaj ima kuhinjska žlica za testenine luknjo v sredini?

prejšnji članek
Vzrok se skriva drugje! Razkrivamo eliksir mladosti Tine Gorenjak!
Svet slavnih
Vzrok se skriva drugje! Razkrivamo eliksir mladosti Tine Gorenjak!
naslednji članek
Na pomoč, moj moški noče seksati!
Odnosi
Na pomoč, moj moški noče seksati!