benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevec vas vabi na romantično in neverjetno zabavno avanturo

26. 9. 2023; 12.00
Avtor: NS/Novice Svet24
TIL ČEH 2

TIL ČEH foto: Neo Visuals

Mladi glasbenik, o katerem zadnje čase govorijo vsi, Til Čeh, je kmalu po nastopu na Talentih vstopil v svet veselic in zabavne glasbe ter se hitro zavihtel na sam vrh. Zdaj predstavlja svojo novo pesem A bi, a bi, za katero je posnel tudi videospot, v katerem večkrat poskuša zaročiti simpatično dekle. V pogovoru nam je zaupal sočne podrobnosti, nam razkril pomen petelina v hlačah in načrte za prihodnje mesece.

Priljubljeni pevec Til Čeh je velik ljubitelj zabav in slovenske glasbe, ki jo posluša tudi med vožnjo z avtomobilom; slovenski zabavni glasbi je predan z dušo in srcem. Nase je prvič opozoril v šovu Slovenija ima talent, nato se je njegova glasbena pot strmo vzpenjala iz dneva v dan. »Talenti so bili res velika odskočna deska, takrat se je vse odvijalo tako hitro, veliko sem razmišljal, kako naprej, ali izdati novo pesem ... Na začetku se vsak trudi delati po nekih pravilih, a vsi dobro vemo, da včasih hitreje napredujemo s spontanimi odločitvami. Če je, je, sicer pa srečo poskusiš prihodnjič,« je priznal simpatični glasbenik iz Savinjske doline. In čeprav na Talentih ni zmagal, je uspel pritegniti kar nekaj pozornosti javnosti, zdaj pa s svojo skupino Petelini osvaja Slovenijo.

TIl ČEH foto: Neo Visuals

Mnoge zanima, zakaj je tako zelo navezan na peteline ... »Petelin v žepu je nekaj, kar je vedno z mano! Je simbol sreče, domačnosti in seveda slovenske kulture. Petelin je znan kot kralj kmetije, saj zjutraj zbudi vse živali, jaz pa ga vidim kot svoj zaščitni znak, ki se lepo ujame z mojo frizuro, grebenom na vrhu. (smeh) Petelin je namreč vedno buden in ne zamudi nobene priložnosti. Tako kot jaz!« nam je pojasnil Til, ki je resda na slovenski glasbeni sceni komaj nekaj let, vendar je z nasmehom, harmoniko in svojim posebnim humorjem že osvojil srca mnogih. V svoje pesmi vedno vnaša veliko slovenske tradicije, zlasti harmonike, hkrati pa z udarnimi mladostnimi ritmi sledi trendu zabavne glasbe in ustvarja svoj zvok. »Ljubezen do harmonike je v meni od malega,« pravi.

Tokrat stavi na zaroko

Pred kratkim je na radijske postaje poslal novo pesem z naslovom A bi, a bi, ki je že v prvih dneh postala hit med njegovimi oboževalkami in oboževalci. »Absolutno gre za energično bombo, pojem pa o zgodbi, ki prej ali slej doleti vsakega pravega moškega – da gre na kolena in zaprosi izbranko, za katero bi dal vse, čeprav vemo, da je lahko to težka odločitev in za moškega tudi trenutek, s katerim morda rad malo odlaša,« je v smehu dejal Til, ponosen na svoj zabavni videospot.

TIL ČEH foto: Neo Visuals

Raay in Til Čeh foto: Neo Visuals

»Odzivi na videospot so fantastični, posneli pa smo ga po zgodbi, ki se je razvila iz besedila: torej vedno ko poskusim zaročiti dekle, se mi, kljub sanjskim idejam, zalomi. Prvič pri podoknici, ko mi načrte prekriža tašča, potem jo obiščem v službi, pa me varnostnik ne spusti noter, nato organiziram piknik, a me prežene traktorist, pri zadnjem poskusu pa mi pes poje prstan. (smeh) Na koncu moja bodoča žena zaroči mene,« je smeje opisal ljubljenec občinstva, ki sicer pravi, da v resničnem življenju še ni blizu zaroki. »Ah, do zaroke še nisem prišel, a ko bo čas, upam, da bo vsaj pol tako zanimiva kot v videospotu! (smeh) Vsaka zgodba je lepša, če ima malo humorja, kajne?«

prejšnji članek
Recepti: Pestre ideje za zdravo malico v pisarni
Kulinarika
Recepti: Pestre ideje za zdravo malico v pisarni
naslednji članek
Umrl zvezdnik serij NCIS in Mož iz agencije U.N.C.L.E.
Svet slavnih
Umrl zvezdnik serij NCIS in Mož iz agencije U.N.C.L.E.