stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Urška Klakočar Zupančič priznala, da se ločuje

28. 10. 2023; 11.00
Avtor: Lady
Urška Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič foto: Sa. R.

Naveličana natolcevanj o svoji zasebnosti se je zdaj odločila, da spregovori. »Ločujem se!« je kar bruhnilo iz nje.

Odkar je nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič stopila na politični parket, se ugiba, kje in kdo je njen mož. Da je poročena, se ve, v javnosti pa se vedno pojavlja sama. Kadar beseda nanese na njeno zasebno življenje, sicer strašno zgovorna pravnica hitro obmolkne, le tu in tam omeni svoja sinova, dvojčka Filipa in Davida, ki sta letos na rojstnodnevni tortici upihnila 10 svečk. Tudi ko je kot prva Slovenka zasedla položaj predsednice državnega zbora, se ni nič spremenilo. O njenem ljubezenskem življenju se je nenehno ugibalo, pripisovali so ji vse mogoče in nemogoče ljubimce.

Ugibanj o njenem statusu ni bilo videti konca. Naveličana natolcevanj o svoji zasebnosti se je zdaj odločila, da spregovori. »Ločujem se!« je kar bruhnilo iz nje. »Z možem že dolgo ne živiva več pod isto streho. Še preden sem se odločila za politiko, se je odselil iz našega skupnega doma. Nekaj časa je bilo med nama malce napeto, a sva v imenu dobrih starih časov, ki so bili neponovljivo lepi in katerih plod sta tudi dva čudovita otroka, znala vsak malo popustiti in je šlo. Zdaj lahko trdim, da imava prijateljski odnos in da dvojčka zaradi najinega razhoda nista preveč trpela. Sploh ker njun oče, ki se, mimogrede, nikoli ni želel pojavljati v javnosti, in to njegovo sem željo vedno spoštovala, živi povsem blizu nas in se tako lahko vidijo kadarkoli,« je Urška presenetila s svojo odkritosrčnostjo.

Ko sta že kmalu bivša zakonca Klakočar Zupančič začutila, da sta oba pripravljena na nove partnerske izzive, sta se odločila, da se razideta še uradno, in ker sta res razumna človeka, bo ločitveni postopek najverjetneje končan že letos. Še prej pa Urško čaka nov velik korak daleč stran od političnega vsakdana – tik pred izidom je njena nova knjiga z naslovom Sibilna sodba. »Samo še pikico pritisnem, pa bo,« se avtorica pošali v slogu Staneta Severja v legendarnem Boccaccievem Dekameronu.

Knjiga bo luč sveta ugledala nekaj dni pred začetkom Slovenskega knjižnega sejma s prav posebno predstavitvijo v Cankarjevem domu. Da bo dogodek še bolj zanimiv, bo odlomke iz knjige v živo prebirala igralka Milena Zupančič, ki je Urškino novo knjigo že dobila v roke in bila nad Sibilino sodbo naravnost navdušena. »Prihodnje leto bo pa že čas, da se posvetim predvsem sebi in svojim čustvom, kajne?« za konec pogovora navihano izpod čela pogleda nasmejana Urška in romantično, a odločno doda, da se, ne glede na položaj, ki ga zaseda ali ga bo zasedala, sanjam o princu ne belem konju nikoli ni in ne bo odpovedala.

prejšnji članek
Katarina Čas pokazala tudi to novo ljubezen
Svet slavnih
Katarina Čas pokazala tudi to novo ljubezen
naslednji članek
Irena Shyama Hlebš žari od sreče
Svet slavnih
Irena Shyama Hlebš žari od sreče