Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spoznajte ljubezen slavnega zdravnika Davida Zupančiča

9. 11. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
david-zupančič

Ester in David Zupančič foto: Mateja J. Potočnik

David Zupančič si je ustvaril družino s čedno zobozdravnico Ester. Zakonca sta odstrla tančico njune zasebnosti.

Že res, da specializant infektologije David Zupančič v svoji knjižni uspešnici Življenje v sivi coni odkrito govori o svojem zasebnem življenju, pa vendar boste njegovi oboževalci (na svoje veliko začudenje je postal pravi zvezdnik), z zanimanjem vrgli pogled na njegovo čedno soprogo in pokukali v njuno družinsko življenje. Zakonca sta namreč za revijo Jana podala zanimiv in obširen intervju, tekom katerega sta postregla z mnogimi javnosti neznanimi zanimivostmi.

Kot sta pojasnila, je njuno življenje sila pestro, da lahko funkcionirajo kot družina, je bilo namreč potrebno sprejeti kar nekaj prilagoditev. »Odkar je njegova knjiga takšna uspešnica, je še več dogovarjanj glede varstva otroka …« pove Ester, ki si ob dvoletniku in hiperproduktivnem soprogu izbori tudi nekaj čisto svojega časa. »Trenutno delam polovični delovni čas, kar me rešuje. Zato lahko naredim tudi kaj zase: se razgibam, grem kam povsem zase. Sicer bi bilo precej težko,« razloži Ester, ki ne obžaluje, ker se zaradi polovičnega delovnika ne posveča profesionalni rasti.

Ester in David sta starša deklice Mine. foto: Mateja J. Potočnik

»Pri meni se je to razvilo povsem naravno. Bila je to edina rešitev, da lahko kot družina normalno funkcioniramo: da bom spočita in da bo David zmogel narediti vse, kar zahteva njegova služba (dežurstva, vsi nastopi …). Je pa to lažje, ker sem zobozdravnica, pri zdravnicah specializacija ne more potekati s polovičnim delovnim časom,« pove, David pa spomni na zdravniške pare, kjer so zasebna varstva v velikem pogonu. »V družinah, kjer sta oba starša zdravnika, je res zelo težko. Če bi še Ester delala v takšnem ritmu, naju hčerka Mina skoraj ne bi poznala. Jaz se res trudim, da sem tudi doma dovolj prisoten, in lahko se pohvalim, da sva z Mino resnična prijatelja vse od rojstva.«

Nadaljevanje zanimivega klepeta z zakoncema Zupančič si lahko preberete v reviji Jana, št. 45, 7. november 2023.

Ester in David Zupančič foto: Mateja J. Potočnik

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Kmetija: Voditeljica, kot je na TV ne vidite
Resničnostni šovi
Kmetija: Voditeljica, kot je na TV ne vidite
naslednji članek
Predstavljajte si 72 ur brez kompromisov in skrbi!
Moda&Lepota
Predstavljajte si 72 ur brez kompromisov in skrbi!