sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Primož Roglič naziv botra predal Goranu Dragiću

16. 11. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
primož-roglič, olimpijski-komite

Primož Roglič, Olimpijski komite Slovenije foto: Mediaspeed

Roglič zbral rekordni dobrodelni znesek in štafeto predal slovenskemu košarkarju, ki bo v naslednjem letu skrbel za dobrodelno naravnanost športnikov.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je na pobudo bivšega predsednika Bogdana Gabrovca leta 2015 ustanovil Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij ter jo kasneje preimenoval v Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij, ki od leta 2020 dalje uspešno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje in pod njunim okvirom se izvaja program Botrstvo v športu. Botrsko vlogo je lani od Tine Maze prevzel Primož Roglič, ki je včeraj tudi uradno zaključil s svojim mandatom.

Lora in Primož Roglič foto: Mediaspeed

Primož Roglič in Tadej Pogačar foto: Mediaspeed

Primož Roglič je v letu dni postavil no rekord, saj je fundacija s prodajo 12 rekvizitov prejela kar 200.180 evrov dobrodelnih sredstev. Tina Maze je pred tem zbrala 135.000 evrov. Primož pa je na dobrodelnem dogodku tudi predal "štafeto", tokrat v roke vrhunskega slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki se je zbranim v dvorani oglasil kar preko videoklica, saj trenutno živi v Združenih državah Amerike.  

Dogodka se je udeležil tudi Tadej Pogačar z zaročenko Urško foto: Mediaspeed

Žena Primoža Rogliča Lora Klinc Roglič foto: Mediaspeed

"Žal mi je, da me ni z vami. Sem več kot 8000 km stran. Primož, hvala, da si bil letos ambasador za zbiranje sredstev za mlade športnike, za ves čas, vložen trud, energijo," je ob tem povedal Dragić in poudaril, da bo naredil vse, da bo zbran znesek vsaj izenačil. 

prejšnji članek
Sladko kislo: Jesenska solata s figami
Kulinarika
Sladko kislo: Jesenska solata s figami
naslednji članek
Botri razveselili oboževalce
Svet slavnih
Botri razveselili oboževalce
#obraziavenija
obraziavenija