pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andrej Škufca praznuje abrahama

25. 11. 2023; 11.23
Avtor: K.M.
Andrej Škufca

Andrej Škufca foto: Bor Slana/Pop TV

Slovenski plesalec in žirant šova Slovenija ima talent praznuje 50. rojstni dan.

Andrej Škufca, rojen 25. novembra 1973 v Ljubljani, je eden najbolj prepoznavnih slovenskih plesalcev. Njegova plesna kariera je zaznamovana z dolgoletnim uspešnim sodelovanjem s Katarino Venturini. Med letoma 1990 in 2008 sta Škufca in Venturini predstavljala najuspešnejši slovenski plesni par. Njune predstave so bile znane po tehnični dovršenosti in umetniški izraznosti, s čimer sta si pridobila občudovanje tako domačih kot mednarodnih plesnih krogov.

Poleg svojih plesnih dosežkov je Andrej Škufca tudi priljubljena medijska osebnost. Svoje znanje in izkušnje je delil kot žirant v različnih televizijskih oddajah, med drugim v priljubljenem šovu Zvezde plešejo. V letošnji sezoni pa se je pridružil še ekipi šova Slovenija ima talent. Njegova prisotnost v teh oddajah je pripomogla k popularizaciji plesa v Sloveniji.

V zasebnem življenju je Andrej Škufca srečno poročen. Njegova žena, Melinda Törökgyörgy Škufca, je prav tako izvrstna plesalka. Par je v javnosti znan po svoji skladnosti in harmoniji, kar se odraža tudi v njunem skupnem nastopanju. Njuna poroka je bila opisana kot sanjska, kar priča o globoki povezanosti, ki jo delita. Andrej Škufca je s svojo predanostjo plesu in umetniškim dosežkom pomembno prispeval k slovenski plesni sceni, hkrati pa je s svojo karizmo in talentom navdihnil mnoge mlade plesalce.

prejšnji članek
Nenavadno vroč konec novembra v Celju
Svet slavnih
Nenavadno vroč konec novembra v Celju
naslednji članek
Peklenskih sedem mesecev Nine Ivanič
Svet slavnih
Peklenskih sedem mesecev Nine Ivanič