stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

RTV Slovenija po mesecu dni končno potrdil slovo priljubljene oddaje

19. 12. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
V petek zvečer

V petek zvečer foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Priljubljena zabavna oddaja V petek zvečer se poslavlja, kar že tedne ni več skrivnost. Zdaj pa je vest po dobrem mesecu dni končno potrdila tudi televizija.

"Oddaja, ki je vsak petek na 1. programu TV Slovenija postregla z dobro uro živih glasbenih izvedb in avtorskega humorja, se po novem letu umika s programa. Ekipa ustvarjalcev pod vodstvom avtorjev oddaje Jureta Karasa in Blaža Švaba se je odločila, da si bo po treh res intenzivnih letih, v katerih je ekipa izjemnih glasbenikov pod vodstvom Mihe Goršeta in Martina Juharta ter producentskim vodstvom Matjaža Vlašiča ustvarila več kot 600 izvirnih posnetkov slovenskih skladb, v sodelovanju z najširšim naborom vrhunskih izvajalcev slovenske glasbene scene, privoščila predah," so zapisali v uradnem sporočilu za javnost. 

Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan željo ekipe po predahu razume in spoštuje ter ob tem dodaja: "Smo pa v Razvedrilnem programu TV Slovenija ponosni, da je oddaja kot plod skupnega dela zunanje ekipe in urednice Ane Benkovič ter celotne izvedbene ekipe TV Slovenija tako uspešno promovirala vse zvrsti slovenske glasbe in naše odlične glasbenike. Načrt uredništva je, da že prihodnje leto začnemo s pripravami na novo razvedrilno glasbeno oddajo, ki bo luč televizijskega sveta ugledala leta 2025, ko naj bi se uredilo tudi primerno financiranje razvedrila na TV Slovenija."

Televizija Slovenija nam pred mesecem dni na naša vprašanja na to temo sicer ni želela odgovoriti. Kljub temu, da tako ekipa kot RTV Slovenija poudarjajo, da gre za odločitev ekipe, so nam v sporočilu 17. novembra zapisali: "Vsebina programov RTV Slovenija je vsako leto določena s Programsko-produkcijskim načrtom (PPN), ki mora biti usklajen s Finančnim načrtom. PPN za leto 2024 je še v pripravi. Do zaključka priprave tega temeljnega programskega dokumenta javno ne bomo komentirali načrtov, po tem pa bomo morebitne programske spremembe in novosti javno predstavili in jih tudi temeljito obrazložili." Kar je presenetljivo, saj po navedbah slovo oddaje V petek zvečer ni povezano s Programsko-produkcijskim načrtom in Finančnim načrtom.  

prejšnji članek
Lara Komar v Italiji ena najbolj priljubljenih zvezdnic
Svet slavnih
Lara Komar v Italiji ena najbolj priljubljenih zvezdnic
naslednji članek
Danica Lovenjak želi postati strokovnjakinja za vino
Svet slavnih
Danica Lovenjak želi postati strokovnjakinja za vino