palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bernarda Jeklin hišo v Kosezah zamenjala za dom

28. 12. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Bernarda Jeklin

Bernarda Jeklin foto: Šimen Zupančič

Konec poletja je legendarna Bernarda Jeklin sprejela pomembno odločitev in se poslovila od življenja v Kosezah. 'Občutek imam, da mi bo v domu bolje, saj me držijo na kratko, da vsak dan jem in spim.'

Novinarka in urednica Bernarda Jeklin se je konec poletja preselila na Obalo, kjer je deležna oskrbe in pomoči pri bolj urejenem življenjskem ritmu. "Umsko in fizično sem sicer še v redu, ampak se moje stanje počasi slabša. Zgodilo se je, da sem bila po ves dan samo doma, da nisem imela več reda in discipline. Nekajkrat sem se zalotila, da sem vstala šele ob enih ali treh, ker je bilo tako luštno poležavati. Občutek imam, da mi bo v domu bolje, saj me držijo na kratko, da vsak dan jem in spim. Vedela sem, da nimam toliko samodiscipline, da bi se dobro starala," je v intervjuju za revijo Obrazi pojasnila skoraj 88-letna Bernarda ter razložila, da je s to odločitvijo tudi dragi hčerki prizanesla s skrbmi.

"Hči že tako ali tako vse življenje skrbi zame in to moje staranje brez discipline, brez rednega hranjenja in spanja, ji je šlo na živce. Poleg tega se bo kmalu upokojila, stara je 60 let, stanuje pa 10 minut od tega doma. Tako sem šla pravzaprav jaz k njej, saj bi se ona težko vozila enkrat na teden v Ljubljano k meni na obisk, ko bo v pokoju. Pa tudi mene Ljubljana kot kraj upokojitve ne zanima," je povzela odločitev za selitev Jeklinova in dodala, da se sedaj počuti pomirjeno, saj je našla svoj mir.

Intervju z Bernardo Jeklin je objavljen v reviji Obrazi, št. 11.

Bernarda Jeklin

Bernarda Jeklin foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
Katarina Benček iskreno o posteljnih vragolijah
Resničnostni šovi
Katarina Benček iskreno o posteljnih vragolijah
naslednji članek
Odslej boljši položaj za ovdovele in delovne invalide
Svet slavnih
Odslej boljši položaj za ovdovele in delovne invalide