franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znano, kdaj se bo na male ekrane vrnil Marcel Štefančič

23. 1. 2024; 08.30
Avtor: K.M.
Marcel Štefančič

Oddaja Studio City je bila na sporedu 33 let. foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Številni so se razveselili novice, da se priljubljeni televizijski voditelj vrača na male ekrane, a ne v oddaji, ki so jo tako pogrešali.

Prejšnje vodstvo slovenske javne televizije je leta 2022 sprejelo odločitev o menjavi dolgoletnega voditelja Marcela Štefančiča, temu pa je hitro sledila tudi ukinitev oddaje Studio City. Pred dnevi je filmski kritik, voditelj in publicist za Delo potrdil, da se že konec januarja vrača na RTV Slovenija, a tokrat ne z oddajo Studio City, ampak s pogovorno oddajo, ki bo nosila njegovo ime Marcel. Kdaj bo na sporedu prva oddaja? 

"Imenovala se bo Marcel, v njej bom imel intervjuje, pogovore, razgovore, debate z različnimi gosti. Potem ko se bo denar našel, bomo začeli 30 minutam dodajati druge elemente. Začeli bomo graditi grozd, in ko bo postal malce večji, se bo oddaja preimenovala v Studio Marcel. Ko bo ta grozd začel dobivati še nove in nove jagode, elemente, rubrike, ljudi in generacije, ko bo ta grozd zrasel v dimenzije Studia City, se bo tako tudi poimenoval," je Marcel povedal v intervjuju za Delo. 

In kakšna bo nova oddaja? "V novi oddaji bomo počeli to, kar Slovenci najraje počnemo – debatirali. O rečeh, ki si javno debato zaslužijo – in ki javno debato kličejo. Predebatirali bomo trende, ki nas slavijo, fenomene, ki nas gradijo, odločitve, ki nas delijo, črne cone, ki nas jezijo, populizme, ki nas medijo, simptome, ki nas definirajo, in ljudi, ki odmevajo, pa tudi vso psihopatologijo, ki poplavlja naše sanje, naše ideologije, naše predsodke, naše boje, naše fronte ter naše politično, socialno, ekonomsko, spletno, kulturno in popkulturno multivesolje," je med pripravami na novo oddajo povedal voditelj Marcel Štefančič.

V letošnjem letu bo nastalo skupno 48 oddaj Marcel. Urednica oddaje je Vesna Pfeiffer, režiserka je Urška Žnidaršič, za sceno je poskrbela Greta Godnič, grafično podobo je oblikovala Jerca Oblak, za uvodno glasbeno špico pa je poskrbela priznana zasedba Silence. Zdaj pa je že jasno, da bo oddaja Marcel prvič na sporedu že v ponedeljek, 29. januarja, ob 21.05. 

prejšnji članek
Mama Manka z glasbenimi prijatelji praznovala 35 let delovanja
Svet slavnih
Mama Manka z glasbenimi prijatelji praznovala 35 let delovanja
naslednji članek
Kako se v resnici razumeta Gaja Filač in Matej Zemljič (Skrito v raju)
Svet slavnih
Kako se v resnici razumeta Gaja Filač in Matej Zemljič (Skrito v raju)