pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mama Manka z glasbenimi prijatelji praznovala 35 let delovanja

23. 1. 2024; 09.01
Avtor: JU/KM
mama-manka 2

Mama Manka je poskrbela za nepozabno praznovanje. foto: Radiovizija Veseljak

Mama Manka je v soboto praznovala 35 let neprekinjenega delovanja na slovenski sceni. Hitro razprodan koncert je zadovoljil občinstvo.

Za nami je dogodek, ki je zaznamoval 35 let neprekinjenega delovanja humorističnega lika Mame Manke. To je pojoča gospa iz Dolenjske, ki je znana po tem, da ne »špara jezika«. Vse tisto, kar si ljudje šepetajo po tihem, ob delu in se pogovarjajo ob točilnem pultu, ona pove na glas. Ob njeni iskrenosti marsikomu zastane dih, a hkrati prizna, da ima Manka prav in da ne laže. Gospa v odlični kondiciji, za katero se lahko zahvali predvsem cvičku, okolico razume v okvirih svojega razmišljanja, ki je na trenutke precej preroško, po drugi pa precej zaplankano v kotlino dolenjskih gričev. Vse to so doživeli tudi tisti, ki so se na krasen sobotni zimski večer odpravili v nabito polno dvorano Leona Štuklja v Novem mestu.

Občinstvo je bilo po koncertu navdušeno. foto: Radio -vizija Veseljak

Mama Manka foto: Radio -vizija Veseljak

Mama Manka je prejela tudi prav posebno torto. foto: Simon Pelko/Veseljak

Podpora 

Na odru so se Mami Manki pridružili številni glasbeniki, s katerimi je sodelovala na svoji bogati ustvarjalni poti. Med njimi Mladi Dolenjci, Novi spomini, Ansambel Nemir, Ansambel Rubin, Toni Sotošek s prijatelji, Jani Lipičnik in Rock Otočec fantje. Pri izvedbi njenih humornih glasbenih del so pomagali tudi Ansambel Tomaža Rota, Darja Gajšek, Gašper Rifelj, Eva Šolinc, Nika Svetlin, Marko Pezdirc in Denis Zupan. Dogodek je povezovala Jasna Kuljaj, ki je Mami Manki predala tudi »lento« ambasadorke cvička.

Dogodek je povezovala Jasna Kuljaj. foto: Radio -vizija Veseljak

»Jaz Mamo Manko obožujem, zato ker me spominja na mojo staro mamo. Tudi ona je bila taka klena Dolenjka, ki je jasno in glasno ter brez zavor povedala svoje mnenje in se ni ozirala na okolico. Tudi do svojih domačih je bila precej trda in neomajna. Počaščena sem, da sem ob tako pomembni obletnici lahko stala skupaj z njo na odru,« je bila po koncertu iskrena Jasna.

Z Ansamblom Pogum je še zadnjič zaigral njihov dolgoletni harmonikar Dejan Vene. foto: Radio -vizija Veseljak

V dvorani smo bili priče tudi nepozabnemu in ganljivemu dogodku. Z Ansamblom Pogum je še zadnjič zaigral njihov dolgoletni harmonikar Dejan Vene. 17 let je igral skupaj s fanti in z njimi stkal nepozabno glasbeno vez. Fantje so se mu zahvalili z zlato ploščo in publiki predstavili novega člana. To bo odslej Matevž Sodič, nekdanji član Ansambla Žargon in Azalea.

Na odru so se zvrstili številni nastopajoči. foto: Radio -vizija Veseljak

Jože Potrebuješ je na koncertu praznoval rojstni dan. foto: Radio -vizija Veseljak

Podžupan mestne občine Novo mesto je Sašu Đukiću za lik Mame Manke predal plaketo z zahvalo za 35 let promocije Novega mesta in dolenjske srčnosti. Novinar in igralec Franci Kek, ki je z Mamo Manko sodeloval v številnih projektih, predvsem filmskih, se je Mami Manki poklonil s prihodom na oder v svojem izvirnem slogu in navdušil občinstvo. Koncert je zaključilo družno petje vseh nastopajočih in stoječega dvatisočglavega občinstva, ki je v dobri dve uri trajajoči predstavi izjemno uživalo. 

prejšnji članek
Parni Valjak in Igor Drvenkar že tedne na vrhu glasbenih lestvic
Svet slavnih
Parni Valjak in Igor Drvenkar že tedne na vrhu glasbenih lestvic
naslednji članek
Znano, kdaj se bo na male ekrane vrnil Marcel Štefančič
Svet slavnih
Znano, kdaj se bo na male ekrane vrnil Marcel Štefančič