petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Svet slavnih
 

Barbara iz MasterChefa: Otrok premakne os življenja

23. 3. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
Barbara Nonis 1

Barbara Nonis foto: POP TV

'V življenju okusiš veliko ljubezni, ampak samo, ko nosiš v rokah svojega otroka, spoznaš največjo,' pravi Barbara Nonis, lanskoletna tekmovalka šova MasterChef.

Ob prihajajočem materinskem dnevu smo na njena.si poklepetali z znanimi mamami. O čem? O materinstvu, veselju in izzivih, ki jih ta vloga prinaša ter spominih, ki na obraz slikajo smeh in solze.

Danes z vami delimo razmišljanja Barbare Nonis, ki je s svojo toplo materinsko energijo pustila pečat tudi v lanskoletni sezoni kuharskega šova MasterChef. Preden je pred 14. leti postala mati, je dolgolasa ljubiteljica kuhanja veliko potovala, odkrivala svet in ljudi na poti, danes pa je njen svet doma, kjer ji mož in trije otroci polnijo srce in dušo.

»Materinstvo je kot zemlja za seme, iz katere bo pognalo mogočno drevo ali šibka podrast,« pravi mati sina Thiaga, ter hčera Isabele in Maelle ter nadaljuje s slikovitim orisom vloge mame. »V življenju okusiš veliko ljubezni ampak samo, ko nosiš v rokah svojega otroka, spoznaš največjo. Otrok premakne os življenja. Z njim rasteš in te v hipu pripelje na drugo stran mostu, v vlogo starša.«

Barbara, soprog Theo in njuni trije otroci. foto: Osebni arhiv

Ko jo pobaramo po najlepših utrinkih, ki jih je doživela, kot mama, se sprehodi po spominih in mehko pove, da je okusila zelo veliko srečnih trenutkov. »Od rojstva otrok (Thiago, najstarejši sin, ima že skoraj 14 let) pa vse do danes iščemo in najdemo vsak dan razlog za srečo. Tudi v najtežjih trenutkih ali iz najtežjih trenutkov vedno zraste nekaj lepega. Izguba moje mame je do danes najtežja oblika žalosti - ampak misel, da smo bili do konca ob njej in je bilo le še eno samo prelivanje ljubezni, ki nam jo je dajala skozi življenj, me navdihuje z ljubeznijo. Otroke tolažim, da smo lahko srečni, ker smo imeli takšno mamo in babico. Ko pa mene prevzame žalost nad izgubo, me oni tolažijo in njihovo sočutje me vedno gane,« nam zaupa Barbara, ki mamino toplino prenaša naprej na svoje otroke, pri čemer ne pozablja na velik pomen očetovske vloge.

»Materinstvo je del starševstva in zato je veliko lažje, če ima beseda ob sebi še besedo očetovstvo. Otroci, ki imajo oba stebra, mamo in očeta, so bogati v njihovem odraščanju meni in oceni, da je največji izziv starševske vloge doseči, da otrok raste v srečnega človeka. »Da to dosežemo, moramo najprej 'poštimati' sebe, saj smo prvi zgled in okvir, ki mu ga dajemo za celo življenje.«

prejšnji članek
Teniška igralka Andreje Klepač je potihoma postala mamica
Svet slavnih
Teniška igralka Andreje Klepač je potihoma postala mamica
naslednji članek
Magnifico o novi vlogi dedka
Svet slavnih
Magnifico o novi vlogi dedka