Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Raiven je dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo

11. 4. 2024; 09.45
Avtor: K.M.
Raiven - obleka

Pevka pravi, da gre za mešanico elektronske in filmske glasbe. foto: Sašo Švigelj

Predevrovizijska vročica se je iz Madrida preselila v Barcelono in London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1.139 kilometrov – je Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.

"Oba dogodka sta bila zelo naporna, ampak nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v Londonu, tako da mi je bil koncert v Španiji malo ljubši," je strnila vtise slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije. Raiven je najprej v Barceloni pred 3.000 evrovizijskimi oboževalci v klubu Sant Jordi povezala razgreta grla ob prepevanju "Jaz sem, ti si, Veronika" – sloganom, ki ga je evrovizijska družina že vzela za svojega. Nato pa se je "poslanstvo" Veronike razširilo na Otoku pred 2.000 oboževalci v klubu HERE at Outernet. Londonsko občinstvo je Raiven poleg aplavza pospremilo z odra ob prepevanju Veronike brez glasbene spremljave.

Slovenska predstavnica na Evroviziji je podobno kot v Madridu požela veliko zanimanje evrovizijskih oboževalcev in medijev, ki spremljajo največji televizijski spektakel. Med drugim je bila to tudi priložnost, da si izmenja izkušnje s preostalimi evrovizijskimi predstavniki, s katerimi je že spletla prijateljstva: "Pre-partyji so odlična priložnost za izvajalca, da lahko že predhodno 'skoči' v ta evrovizijski mehurček. In mislim, da je potem malo manj presenečen, ko pride na Evrovizijo. Z nastopi na pre-partyjih in z obveznostmi, ki jih obkrožajo, lahko izvajalci že prej spoznamo oboževalce in dobimo vpogled, kako evrovizijska scena deluje. Ter obratno. Tudi oboževalci in potencialni glasovalci dobijo vpogled v izvajalčevo delo: predvsem kako zveni v živo. Za majhno državo, kot je Slovenija, kjer se moramo zagotovo malo bolj potruditi, da smo opaženi kot morda katere večje države, je udeležba na pre-partyjih skoraj nujna," je še dodala Raiven.

Predevrovizijska turneja se nadaljuje naslednji konec tedna v Amsterdamu in Stockholmu. Še pred odhodom na Evrovizijo akademsko izobraženo glasbenico čaka veliki koncert v razprodanem Cankarjevem domu 21. aprila, kjer bo praznovala 10. obletnico svoje kariere. Na njem bo združila svetova elektro-popa in opere ter se sprehodila skozi svojo glasbeno retrospektivo.

prejšnji članek
Eva Boto osvežila pričesko: 'Zame je to bila res drzna odločitev'
Svet slavnih
Eva Boto osvežila pričesko: 'Zame je to bila res drzna odločitev'
naslednji članek
Irena: Če greš preko sebe, se izgubiš
Svet slavnih
Irena: Če greš preko sebe, se izgubiš
#nasazenazenska
nasazenazenska