boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani obrazi bodo v petek smučali na spomin na 'Grubo' in za Brino

3. 3. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
drago grubelnik smucanje

Drago Grubelnik je umrl v prometni nesreči leta 2015 foto: M24

Leta 2015 je slovensko smučarsko javnost pretresla vest o smrtni nesreči smučarja Draga Grublenika. Njegovi prijatelji spomin nanj obujajo preko dobrodelnosti.

V Kranjsko Goro prihodnji petek, 10. marca, kot uvertura v Pokal Vitranc spet prihajajo svetovno znana imena belega cirkusa ter slovenski znani obrazi in prijatelji Draga Grubelnika - Grube, ki se bodo tudi tokrat pomerili v dobrodelnem veleslalomu. Prvi takšen veleslalom je ekipa organizirala že nekaj mesecev po smučarjevi tragični prometni nesreči v avstrijskem Soeldenu. Spomin nanj pa, z izjemo let, ko je bilo to onemogočeno, oživljajo čisto vsako leto. 

Od Jureta Koširja do Sanija Bečirovića 

"Leto je naokoli in spet smo tukaj. Za Grubo, s prijatelji, za dober namen. Smučarska tekma bo znova postregla z večernim spektaklom, ko se bo po progi spustilo prek 200 tekmovalcev in Grubinih prijateljev. Večerni del se tokrat seli na veliko prizorišče ob hotelu Kompas, kjer se obeta rokenrol za Grubo - koncert zasedbe Big foot mama. Ne bo manjkalo niti presenečenj. Vesela sva, da bo letos glavni voditeljski mikrofon po nekaj letih znova vihtel Peter Poles," sta zaupala organizatorja memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

Maks Grubelnik, sin Draga Grubelnika, v družbi nekdanjih smučarjev Jureta Koširja, Felixa Neureutherja in Mitje Dragšiča. foto: Marko Delbello Ocepek

Grubin memorial se bo tudi letos odvijal na smučišču Kekec, s pričetkom ob 19. uri, ko je predviden štart veleslaloma. Po končani dobrodelni tekmi bo na prostoru pred Hotelom Kompas sledil še veliki koncertni spektakel, nastopili bodo Big Foot Mama. Tam pa bo moč videti tudi številne nekdanje slovenske smučarje ter druge znane obraze. Letošnji prihod na Grubin Memorial so že napovedali: Jure Košir, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Sani Bečirović, Gregor Skočir, Ciril Komotar in mnogi drugi. 

Dobrodelnega dogodka so se udeležile tudi nekdanje smučarke Alenka Dovžan, Špela Pretnar in Špela Bračun. foto: Marko Delbello Ocepek

Letos gredo sredstva v roke deklici Brini

Z zbranimi sredstvi iz štartnin in donacij GRUBINEGA memoriala 2023 bodo letos pomagali živahni deklici Brini, ki se od rojstva bori s cerebralno paralizo in potrebuje vsakodnevno pomoč najbližjih. Sredstva bodo namenjena za kritje osnovnih potrebščin ter stroškov terapij, s tem pa ji bodo omogočeni boljši pogoji za zdrav vsestranski razvoj in lepše preživljanje otroštva.


Podatki za donacije za Brino:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 710

prejšnji članek
Timi Zajc postal svetovni prvak
Svet slavnih
Timi Zajc postal svetovni prvak
naslednji članek
Slovenka leta 2022 je Milena Zupančič
Svet slavnih
Slovenka leta 2022 je Milena Zupančič