nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski smučar na zabaven način končal kariero

2. 4. 2024; 02.51
Avtor: K.M.
Štefan Hadalin

Štefan Hadalin foto: Jure Klobčar

V začetku februarja je Štefan Hadalin oznanil, da se bo na tekmi v Kranjski Gori poslovil od aktivne športne kariere. Tekma je odpadla, kariero pa je pred dnevi končal v svojem slogu.

Zagotovo bi bili občutki drugačni, če bi lahko svojo kariero po desetih letih v svetovnem pokalu končal pred domačim občinstvom ter se tako na tekmovalni progi poslovil od dolgoletnih tekmecev in prijateljev. Štefanu Hadalinu je zagodlo vreme, saj sta tekmi za pokal Vitranc v Kranjski Gori žal odpadli, s tem pa je odpadlo tudi njegovo uradno slovo, saj se v nobeni disciplini ni uspel uvrstiti na letošnji finale svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tekem pa je tako zmanjkalo. 

Štefan je pretekli konec tedna vseeno pripravil slovo, brez velikega pompa. V družbi prijateljev, družine in smučarske zveze. Po smučišču v Kranjski Gori, kjer je našel še kakšno zaplato snega, se je "spustil" oblečen v dinozavra ter poskrbel predvsem za veliko dobre volje. Od njega so se prišli poslovit tudi številni smučarski kolegi, kot so Žan Kranjec, Ana Bucik, Tina Robnik in Miha Hrobat. Štefan pa se je tudi uradno poslovil od tekmovalnega športa. 

Srečno!

Zakaj slovo? 

"Spet mi je šlo zelo dobro in tudi nazadnje sem na treningih, še dober teden nazaj, bil konkurenčen tudi najboljšim. Imam hitrost in smučam dobro, ni tukaj sploh pomislekov, ampak meni so se začele dogajati nerazumljive situacije na tekmah, ko sem imel več vprašanj kakor odgovorov. Zato sem se ozrl vase in začel iskati odgovore znotraj sebe in prišel do spoznanja, da je treba narediti večje poteze, kot pa samo to, da prilagodim program, če se bom želel dobro počutiti in se dobro imeti tudi izven smučanja," je februarja sicer pojasnil Hadalin.

prejšnji članek
Ideja za izlet: Ljubljanski arhitekturni presežki
Življenjski slog
Ideja za izlet: Ljubljanski arhitekturni presežki
naslednji članek
Pomladne alergije in seneni nahod prihajajo vedno bolj zgodaj
Zdravje
Pomladne alergije in seneni nahod prihajajo vedno bolj zgodaj