zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Turška igralka za poročno darilo dobila razkošno vilo

13. 8. 2023; 09.00
Avtor: Revija Lady
edaece

EdaEce foto: EdaEce

Eda Ece je 33-letna turška igralka, najbolj znana po upodobitvi Yildiz Yilmaz v turški dramski seriji Prepovedani sadež, za katero je prejela nagrado za najboljšo turško igralko leta.

Eda je obiskovala srednjo šolo Sisli Terakki in diplomirala iz psihologije na istanbulski univerzi Bilgi. Je najmlajša od treh sester, zase pa pravi, da je najbolj razvajena, a tudi najbolj borbena. V intervjuju za turško revijo je že pred časom izjavila, da želi biti scenaristka in producentka. Leta 2002 se je kot 12-letnica pojavila v manjši vlogi in očitno se je tako dobro odrezala, da so ji dodelili stranske vloge v uspešni mladinski seriji Hayat Bilgisi in domišljijski otroški seriji Bez Bebek. Sledile so vloge v serijah Adini Feriha Koydum, Mihriban in Askin Mucizeleri. Prvo glavno vlogo je dobila v mladinski seriji Pis Yedili. Serija je postala velika uspešnica in je imela več kot sto epizod. Nato se je pridružila igralski zasedbi priljubljene mladinske serije Beni Böyle Sev in upodobila lik Zeyne. Leta 2015 je imela eno od glavnih vlog v romantični humoristični seriji Iliski Durumu: Karisik, v kateri je nastopila s postavnim Berkom Oktayem, ki smo ga lahko pri nas spremljali v seriji Status: Zapleteno.

EdaEce foto: EdaEce

Leta 2018 je začela upodabljati lik Yildiz v televizijski seriji Prepovedani sadež, ki ima več kot sto epizod in je zelo priljubljena tudi v Sloveniji. Leta 2013 je doživela preboj na filmska platna v filmu Kizim Icino. Igrala je še v komedijah Kocan Kadar Konus in nadaljevanju Kocan Kadar Konus: Dirilis, Görümce in Deliha 2 ter nastopila v glavni vlogi v filmu Mahrumlar.

Eda je konec junija skočila v zakon z dolgoletnim partnerjem, košarkarjem Bugrahanom Tuncerjem. Ta naj bi ji za poročno darilo kupil razkošno vilo v Bodrumu, katere vrednost ocenjujejo na vrtoglavih milijon evrov.

EdaEce foto: EdaEce

EdaEce foto: EdaEce

prejšnji članek
Kristina Miler čez noč izginila zaradi sovražnih komentatorjev
Svet slavnih
Kristina Miler čez noč izginila zaradi sovražnih komentatorjev
naslednji članek
Zakaj se je Blažka Müller pred leti poslovila od televizije
Svet slavnih
Zakaj se je Blažka Müller pred leti poslovila od televizije
#nasazenazenska
nasazenazenska