Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S tem bodo vaše bolečine hitro pozabljene!

25. 2. 2016; 04.15
Avtor: N.N.
Ženska
Bolečine v sklepih se lahko pojavijo po napornem in težkem telesnem delu, opravljanju dela v prisilni telesni drži, pri preveliki telesni obremenitvi, manjših poškodbah in zaradi premalo telesnega gibanja. Zaradi prehodnih bolečin v sklepih po navadi ni potreben pregled pri zdravniku, bolnik si pogosto lahko pomaga sam.

Danes poznamo številne naravne sestavine, ki bolečino uspešno umirjajo, hkrati pa pospešeno delujejo pri zdravljenju prizadetega dela telesa. Naravne sestavine so najuspešnejše takrat, ko delujejo skupaj, zato so pri odpravljanju bolečin še posebno uspešni tisti izdelki, ki vsebujejo pravilno kombinacijo naravnih sestavin. Mnoge izmed omenjenih sestavin namreč delujejo sinergijsko. Preverite nekaj najpogostejših.



Glukozamin sulfat je naravna sestavina v zdravem hrustancu. Sodeluje pri tvorbi kosti in hrustanca in je osnova za sintezo glukozaminoglikanov. Uporablja se pri zdravljenju osteoartritisa, saj deluje protivnetno in pomaga pri obnovi poškodovanega hrustanca.

Metilsufonilmetan (MSM) deluje protivnetno in analgetično pri preobremenitvah, vnetjih ter degenerativnih spremembah sklepov. Najpogosteje se uporablja v kombinaciji z glukozaminom in/ali hondroitinom za preprečevanje in zdravljenje osteoartritisa.
Bela vrba vsebuje salicin in njegove derivate ter salicilni alkohol in njegove glikozide. Iz salicina in njegovih derivatov nastaja salicilna kislina, ki deluje protivnetno. Zunanje se uporablja pri sklepnem in mišičnem revmatizmu.

Arnika vsebuje seskviterpenske laktone, zlasti helenalin in arnifolin, ki delujejo močno protivnetno in antiseptično ter spodbujajo delovanje krvnega obtoka. Poleg tega vsebuje še monoterpene, seskviterpene ter flavonske in flavonolne glikozide. Zunanje se uporablja pri revmatičnih težavah, udarninah, zmečkaninah, izvinih in izpahih.

Aloe vera vsebuje poleg mukopolisaharidov še bradikininazo, ki z razgradnjo bradikinina lajša bolečine, ter antiprostaglandin, ki zmanjšuje vnetje.

Vražji krempelj vsebuje iridoide, med katerimi sta najpomembnejša harpagozid in prokumbid. Pri revmatičnih boleznih zmanjšujejo vnetje in bolečine.

prejšnji članek
Barvito oblazinjeno pohištvo
Življenjski slog
Barvito oblazinjeno pohištvo
naslednji članek
Otroška koža je občutljiva
Zdravje
Otroška koža je občutljiva