sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj delajo ljudje, ki so vedno fit, po službi?

12. 6. 2016; 02.51
Avtor: C. R.
ženska, trava, ležanje,
Če želite biti zdravi in imeti energijo ter kondicijo, morate najprej razmisliti o svojih navadah.

Pri tem ne mislimo na pretiravanje s štetjem kalorij ter na nerazumna odrekanja. Nekatere spremembe pa morate vendarle narediti, če želite rezultate.  

Naj vas pri tem navdihujejo ljudi, ki so vedno zdravi in v dobri kondiciji. Tudi vi lahko postanete eden od njih. Drži, da je po službi najlažje ležati na kavču in gledati televizijo, vendar ljudje, ki so fit, tega ne počnejo. In kaj delajo po službi? To so njihovi nasveti.

Pripravite si hrano za naslednji dan

Kuhinja ni prostor, v katerem jeste že pripravljeno hrano. Če se želite zdravo prehranjevati, je pomembno, da naredite načrt, kaj boste drugi dan jedli in pripravite hrano vnaprej. Tako vas ne bo presenetila slabo pripravljena hrana z dostavo, po kateri se boste počutili utrujeno in prenajedeno. Če si boste pripravili obrok za naslenji dan, ne boste tako hitro posegli po nezdravi čokoladici.

Ne uživajte dietnih napitkov

Dietni napitki se ne bi smeli znajti na vašem jedilniku, če želite ostati fit in zdravi. Najnovejše študije so pokazale, da imajo tisti, ki redno pijejo dietne napitke, trikrat več maščobnega tkiva od ostalih, ki tega ne počnejo. Pijte vodo! 

Kakovostno porabite prosti čas po službi

Po službi nikar ne lenarite, saj boste preveč razmišljali o hrani. Preživite prosti čas kakovostno – igrajte se, berite, pojdite v naravo ali počnite tisto, kar vas sprošča.

Ne trenirajte vsak dan

Če želite biti fit, ne izvajajte športnih aktivnosti vsak dan, sicer boste vadbo zasovražili, pa tudi mišice vas bodo bolele, zato boste vadbo hitro opustili.

Pri spanju se držite reda

Če ne boste hodili vedno spat ob isti uri, bosta trpela vaše zdravje in kilogrami. Raziskave so pokazale, da, kadar nismo naspani, obstajajo večje možnosti, da bomo posegali po velikih količinah hrane ter bomo brez motivacije za gibanje. Zato hodite spat dovolj zgodaj, da boste spali vsaj osem ur.



prejšnji članek
Fontana v vašem domu pritegne denar
Življenjski slog
Fontana v vašem domu pritegne denar
naslednji članek
Je ljubezen pogoj za dober seks?
Odnosi
Je ljubezen pogoj za dober seks?