pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ogledalo zdravja

7. 8. 2016; 09.00
Avtor: mo
ogledalo

Posebnosti na obrazu so zelo zgovorne. foto: profimedia

Branje z obraza je holistična metoda iz šestega stoletja pred našim štetjem, ki je v kitajski medicini priljubljena še danes.

 Po njej lahko zdravstvene tegobe razkrijemo s pogledom v ogledalo in glede na posebnosti na obrazu določimo, kje smo v neravnovesju oziroma šibki. Potem ko se ogledamo in prepoznamo znake, ukrepajmo hitro in morda ne bo treba k zdravniku! Kaj na obrazu nam torej pripoveduje o nas?

Gubice na čelu

Kažejo na težave z žolčnikom, ta pa je povezan z nerazrešenimi čustvi. Naše telo so morda preplavili strupi oziroma preveč maščob iz hrane. Če ne bomo ukrepali, bomo vse bolj zaprti in vse teže bomo presnavljali maščobe, kar se bo najprej poznalo na tehtnici in v trebuhu, kjer bodo prisotne bolečine.

Popijmo veliko čaja iz regratovih korenin, saj ta pospeši presnovo in splakne iz telesa toksine ter blagodejno vpliva na žolč. Umirimo se in uskladimo s tistim, kar čutimo.

Redke obrvi

Obrvi izpadajo, kadar ščitnica proizvede premalo hormonov, za čemer trpi vsaka četrta ženska. Ukrepati je treba, sicer se bo energija iz hrane vse počasneje trošila, omotični bomo in depresivni.

Segajmo po morski hrani, v kateri je veliko joda, ki pospeši izločanje hormonov ščitnice. Če se po šestih tednih ne počutimo bolje, se moramo posvetovati z zdravnikom.

Otečene zgornje veke

Če je obenem koža rumenkasta, so najbrž opešala jetra. Šibka jetra so posledica preveč zaužitih strupov iz hrane, alkohola ali sladkih jedi.

Krožnik obložimo z brokolijem in cvetačo, ki vsebujeta veliko sulforafana, ki aktivira razstrupljevalne encime v jetrih, pa tudi glukozinolata in protivnetne sestavine.

Črni podočnjaki

Občasni temni kolobarji pod očmi pomenijo premalo spanja, če pa jih ne morete odpraviti, opozarjajo na šibko nadledvično žlezo. Ta pregori, če smo kar naprej pod stresom, saj ne more izločiti dovolj kortizola, da bi se lahko spopadli z večjimi zahtevami organizma.

Popijmo nekaj skodelic čaja sladkega korena. V njem so aktivne sestavine, ki pomagajo kortizolu, da opravi z vsemi stresnimi procesi v telesu.

Podočnjaki opozarjajo na šibko nadledvično žlezo. foto: arhiv Svet24

Bele pikice na nosu

Najbrž nam težave povzroča nihanje krvnega sladkorja. Pikice namreč sporočajo, da se telo vse slabše odziva na inzulin, zaradi česar je v krvi vse več sladkorja, ki ne pride do lačnih celic.

Dodatki kroma okrepijo učinkovitost inzulina in pomagajo celicam sprejeti sladkor iz krvi.

Razpokana zgornja ustnica

Je prvi znak težav z želodcem, za katerimi trpi vsaka tretja ženska po 50. letu. Znano je namreč, da se s staranjem v želodcu izloča vse manj hidroklorne kisline. Hrana se težje prebavi, posledično pa smo napihnjeni in zaprti.

Ob vsakem obroku spijmo žličko jabolčnega kisa, ki naj bi pomagal v nekaj dneh, če imamo kisline premalo. V nasprotnem primeru, če imamo kisline preveč, poskusimo še s čajem regratovih korenin, ki dvigne naravno Ph-vrednost želodca ter odpravlja razjede na želodcu in zgago.

prejšnji članek
»Kapitan Kirk me bo za vedno zaznamoval.«
Svet slavnih
»Kapitan Kirk me bo za vedno zaznamoval.«
naslednji članek
Ta hrana v sebi skriva sladkor
Zdravje
Ta hrana v sebi skriva sladkor
#obraziavenija
obraziavenija