državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vzljubite svoje kilograme

12. 11. 2016; 06.00
Avtor: Inja Jurič
dreamstime_xxl_41731994

foto: Dreamstime

Tudi če so vam hlače pretesne in si mislite, da bi morali izgubiti par kilogramov, se jih lahko naučite nositi in z njimi vzpostaviti prijateljski odnos.

Kako se torej sprijazniti s svojimi kilogrami?

  1. Bodite radodarni s komplimenti. Bolj ko boste izražali občudovanje drugim, bolj vam jih bo okolica vračala.
  2. Poiščite tiste ženske, ki vas motivirajo in dokazujejo, da niso samo suhice uspešne.
  3. Nikoli si ne recite na glas: »Debela sem!« Tako se boste počutili slabo, postali boste sključeni in zaprti vase, namesto da bi se široko nasmehnili vsakemu novemu dnevu.
  4. Poiščite svoj slog, ki naj vključuje tudi živahnejše barve, tu in tam pa tudi kroje, namenjene vitkejšim postavam. Vzravnajte se in samozavestno nosite obleko, ki ste si jo izbrali!
  5. Vzemite življenje kot velik dar, vključno s svojim telesom. Ste zdravi? In kaj, če lepega dne ne boste več? Žal vam bo za vse tiste dni, ko ste kritizirali svoje telo.
  6. To, da vas vaš otrok obožuje in da dobro opravite svoje delo, je veliko pomembnejše kot to, da imate idealno težo. Če se boste še naprej z vso vnemo posvečali družini in službi, bodo tudi kilogrami začeli plahneti.
  7. Negujte duhovno plat življenja. Kaj če bi skušali narediti nekaj za lažje obvladovanje čustev? Duševna kondicija je enako ali celo bolj pomembna kot telesna.
  8. Jejte za zdravje in ne zato, da bi shujšali. Jejte tisto, kar vam ustreza, seveda pa ne pretiravajte s količinami.
  9. Ne stojte ure pred ogledalom. Uredite se v sobi, nato pa na hitro preverite svojo podobo pred ogledalom. Mimoidoči bodo nad vašo podobo gotovo navdušeni.
  10. Ne verjemite revijam, v  katerih se razgaljajo (pre)vitka dekleta. Zavedajte se, da so njihove fotografije večinoma računalniško izboljšane in popravljene, zato jim ne dovolite, da bi vplivale na vašo samopodobo.
  11. Izobražujte se. Berite o različnih kulturah in videli boste, da je pri nekaterih narodih kakšen kilogram preveč samo prednost in ne slabost.
prejšnji članek
Verjetno najbolj zdravo pecivo na svetu
Kulinarika
Verjetno najbolj zdravo pecivo na svetu
naslednji članek
Hladna stopala povzročijo...
Zdravje
Hladna stopala povzročijo...