franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To se zgodi, če po negi nog obujete nogavice

31. 5. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
nogavice

Se že kdaj preizkusili metodo z nogavicami? foto: Profimedia

Po kopanju stopala izdatno namažete z negovalno kremo, nato pa obujete tople nogavice in se odpravite v posteljo. Gre za babičin nasvet, ki pa žal ne bo obrodil pričakovanih sadov …

Ker koža na stopalih ne proizvaja maščobe, je zelo pomembno, da jo oskrbujemo z vsakodnevno nego z negovalnimi kremami ali losjoni. V želji, da bi suhi in razpokani koži zagotovili kar največ vlage, pa se nekateri poslužujejo stare metode iz babičine skrinje. Krema naj bi namreč veliko bolje učinkovala, če po nanosu obujemo debele bombažne nogavice in se odpravimo v posteljo. Zjutraj naj bi nas namreč pričakala čudovito gladka in mehka koža. Pa je temu res tako?

Pravzaprav ne. Koža bo seveda bolj navlažena, ko bi bila, če ji ne bi posvetili pozornosti, a večjega učinka s to metodo ne boste dosegli. Učinek boste pravzaprav zelo zmanjšali. Zakaj? Zato, ker bodo bombažne nogavice vpile kremo mnogo hitreje, kot koža. Še tako učinkovita krema ob tej metodi niti ne bo imela priložnosti, da razvije svoje učinke.

Super trik z vrečko

Namesto bombažnih nogavic se raje lotite krasnega trika s pvc vrečko. Med razvedrilnim počitkom (gledanje televizije, branje …) namenite čas še za nego stopal in po nanosu kreme ovijte stopala v vrečko. Topla klima bo odprla pore, kar bo omogočilo hitrejše vsrkavanje hranljivih snovi v kremi. Vrečka kreme ne bo vpila, morebitne sledove na notranji površini ob odstranitvi vrečke zgolj razmažite po koži. Vaša stopala bodo ob rednem izvajanju metode intenzivno navlažena, suha, razpokana in hrapava koža pa zgolj neprijeten spomin.

Preberite si še: To je vzrok za pojav debele kože na stopalih

Soda bikarbona neguje stopala.

Soda bikarbona neguje stopala. foto: profimedia

prejšnji članek
Kaos po smrti princese Diane: Razkrito, o čem so molčali 20 let
Svet slavnih
Kaos po smrti princese Diane: Razkrito, o čem so molčali 20 let
naslednji članek
Video: Senior zvezde dneva!
Moda&Lepota
Video: Senior zvezde dneva!