pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: 'Sodelavka močno zaudarja. Zmešalo se nam bo!'

2. 8. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
Da postaja v službi vedno bolj nevzdržno, pojasnjuje bralka Nika, pa ne zaradi preobilice dela, pač pa zaradi vonja, ki napolnjuje njihovo pisarno. Sodelavka se namreč močno poti, za namenček nosi prepotena oblačila, kar situacijo še močno poslabša.

'Stanje je nevzdržno,' pojasnjuje naša bralka. foto: Profimedia.

''Tole je res neprijetna situacija. Za vse vpletene, pravzaprav. Najbolj bedasto je to, da se mi počutimo slabo, ker ne vemo, kako gospe na prijazen način povedati, da zaradi njenega pomanjkanja higiene trpi vsa pisarna. Pa da kar takoj razčistimo, razumemo potenje, vsi se potimo, nekateri bolj, drugi manj. Tu je težava v postanem potu, v smradu, ki nastane, ko se preprosto ne umivaš. Tak specifičen vonj je prisoten tekom celega leta, zdaj, ko je taka vročina, pa je noro, noro!!! Jasno je, da oblačilo, ki ga je imela v ponedeljek, ni oprala, isto prepoteno majico, obleče potem v sredo in petek. Četudi so pod pazduho rumeni madeži ali pa se je popackala s hrano. Preprosto nemarna je, dol ji visi za higieno in zdi se nam na moč krivično, da zaradi nje vsi trpimo. In zdaj naj bo nam neprijetno, da ji to povemo? Njej ni, res ji ni. Sodelavka, ki sedi blizu nje, je noseča. Nonstop je na stranišču, ker ji vonj še dodatno povzroča slabost. Čez leto veliko zračimo, zdaj imamo prižgano klimo, pa ne moremo odpirati oken. Tudi šefi se trudijo rešiti težavo, so nam namestili tiste  osvežilce, ki se sprožijo, ko greš mimo. Ma je še slabše, ker se ta sintetični vonj zmeša s potom in lahko samo bruhaš. Verjamem, da nismo prvi in da se je že kdo spopadel s takšno težavo. Pa me zanima, kako ste jo rešili ali kaj bi nam svetovali drugi bralci? Naj pa povem, da je gospa zelo zamerljiva, stara je okoli 50 let, tako na splošno bi rekla, da stežka stopi izven sebe, da bi razumela pogled iz drugega zornega kota. Mi pa imamo tudi dovolj. Da nekoga ni sram, da osmradi vsak prostor, kjer se pač znajde in da morajo ljudje zračiti, sprejati, hoditi na stranišče … ma to je pa tudi višek! Tega preprosto ne razumem. V naprej hvala za vaš nasvet.''

'Jasno je, da oblačilo, ki ga je imela v ponedeljek, ni oprala, isto prepoteno majico, obleče potem v sredo in petek.' foto: profimedia

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Natašini situaciji? Kaj bi ji svetovali? Prijazen komentar, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko namenite v komentarju.

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.


Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.

V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.

prejšnji članek
Slavna komičarka nima več las, vse zaradi raka
Svet slavnih
Slavna komičarka nima več las, vse zaradi raka
naslednji članek
Nimate klime? Pričarajte svežino s preprostim trikom!
Zdravje
Nimate klime? Pričarajte svežino s preprostim trikom!
#nasazenazenska
nasazenazenska