stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Imate migreno? Pomagajte si s temi domačimi pripravki

1. 12. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
glavobol, migrena

foto: Profimedia

Z naravnimi načini lahko omilite, preprečite ali celo izničite bolečino v glavi, tudi tako hudo, kot je migrenska bolečina.

Ko se prične hud glavobol večina ljudi začne ugašati luči, stiša zvok na vseh napravah in še preden se zavejo, začnejo iskati miren in temen kotiček, kjer bi njihovo bolečino motilo čim manj dejavnikov. Vseeno pa obstajajo nekateri naravni postopki, s katerimi se lahko borite tudi proti najhujšim bolečinam. 

Poleg tega, da morate v telo vnesti veliko količino tekočine, najboljše, da je to kar naravna voda, je v boju proti migrenam in drugim glavobolom pomemben tudi vitamin B2. Seveda pa tudi s tem ne smete pretiravati, zato ga v telo vnašajte na naraven način in ne s pomočjo kakršnih koli tablet. Živila, ki vsebujejo veliko tega vitamina so sir, ribe, piščanec in mleko. 

Sir vsebuje veliko vsebnost vitamina B2. foto: Profimedia

Študije so tudi pokazale, da imajo migrene v večini primerov ljudje, ki jim v krvi primanjkuje magnezija. Z vnosom le-tega pa zamnjšate možnosti za nastanek hudega glavobola, ki lahko vodi v migreno. Veliko ga najdete v zeleni zelenjavi in oreščkih. 

Migréna ali migrénski glavobòl je ponavljajoči se paroksizmalni glavobol, navadno na eni strani, s slabostjo, bruhanjem in senzoričnimi motnjam. Napad se začne z vazokonstrikcijo lobanjskih arterij, pogosto s senzoričnimi, največkrat vizualnimi simptomi, glavobol pa se pojavi, ko nastopi dilatacija arterij. Migrena je ena najpogostejših oblik glavobola, ki ogroža približno 12 % odrasle populacije in je trikrat pogostejša pri ženskah.

Če na dnevni ravni v telo ne vnašate veliko kofeina, je potem tudi ta eden izmed naravnih zdravil v boju proti migrenam. Le-ta naj bi omejil krvne žile, ki so vzrok pritiska, ki povzroča glavobol. 

prejšnji članek
Rešitev za vse, ki vam za kuhanje zmanjka časa
Kulinarika
Rešitev za vse, ki vam za kuhanje zmanjka časa
naslednji članek
Znane Slovenke so nad njimi navdušene! Morate jih imeti!
Moda&Lepota
Znane Slovenke so nad njimi navdušene! Morate jih imeti!
#obraziavenija
obraziavenija