franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Hitro do zlato zagorele polti? Ta priljubljena nega nima zaščitnega faktorja!

3. 8. 2018; 01.00
Avtor: V.M.
zlato zagorela polt ženska sončenje

foto: Profimedia

S kakavovim maslom do zlato zagorele polti? Da, a ob uporabi ustrezne zaščite pred soncem. Kakakovo maslo namreč ne vsebuje zaščitnega faktorja.

Kakavovo maslo je priljubljeno zlasti zato, ker spodbuja nastajanje kožnega pigmenta. Po nanosu postane koža prijetno mehka in voljna, tekom sončenja pa se obarva v privlačno porjavel ten. Sestavine kakavovega masla med sončenjem ščitijo in negujejo kožo, ohranjajo in podaljšujejo pa tudi zagorelost.

Kakavovo maslo ni zaščita pred soncem!

A previdno, navkljub blagodejnim in zaščitnim lastnostim kakavovega masla, naj vam slednje ne služi kot samostojna zaščita pred soncem, temveč zgolj kot dopolnilna nega za zlato zagorelo polt.

Da pot do zagorelosti ne bo nevarna in boleča, torej poskrbite za ustrezno zaščito pred soncem, nenazadnje je kakavovo maslo zgolj maščoba, ki ne vsebuje zaščitnega faktorja. Namesto lepe zagorele polti, vam lahko namreč brez primerne zaščite, dopust zagrenijo vse prej kot prijetne opekline. Po pameti torej, da vam sonce ne pokaže svojo grdo plat.

Kakavovo maslo vsebuje veliko vitamina E in K, koži koristne maščobne kisline in izjemne količine antioksidantov, ki  nevtralizirajo škodljive vplive prostih radikalov, nastalih med sončenjem.

Kakavovo maslo vsebuje veliko vitamina E in K, koži koristne maščobne kisline in izjemne količine antioksidantov, ki nevtralizirajo škodljive vplive prostih radikalov, nastalih med sončenjem. foto: Profimedia

prejšnji članek
Sodobne zmote in zgrešena prepričanja o dojenju
Zdravje
Sodobne zmote in zgrešena prepričanja o dojenju
naslednji članek
Takšnim užitkom sta se prepustila Nives in Jan
Svet slavnih
Takšnim užitkom sta se prepustila Nives in Jan
#nasazenazenska
nasazenazenska