pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Neda Ukraden v solzah in povsem na tleh

13. 7. 2017; 07.00
Avtor: K.A.
Neda Ukraden 2017

Neda Ukraden foto: Andreja Damjanović

Glasbenica Neda Ukraden je šla v zadnjih nekaj letih skozi pravi pekel, zaradi teže bolezni svoje ljubljene matere.

Nedavno se je v intervjuju za srbski Kurir povsem odprla in povedala, da ji je izjemno težko, saj njena mati že nekaj let bije bitko z Alzheimerjevo boleznijo.

Njena mama Andjelija je nameščena v posebni kliniki, kjer ji je 24 ur na dan na voljo medicinsko osebje in posebna nega, Neda pa priznava, da je vsak obisk zanjo izjemno boleč. "Moja mati me že nekaj časa ne prepozna več. Pred nekaj dnevi sem jo obiskala. Dobro se drži, lahko sama hodi in je. Ves čas ima na voljo strokovno pomoč, medicinske sestre in posebno nego, saj potrebuje veliko pomoči in skrb za njo ni najbolj enostavna," je bila otožna pevka. 

Neda priznava, da ji je bilo zelo težko, ko se je morala ločiti od svoje mame in jo predati v poseben dom za ostarele. "Dneve in noči sem jokala in se krivila, a nato sem spoznala, da ji je tam vseeno bolje in da ima na voljo strokovno pomoč in da ji jaz doma nikoli ne bi morala nuditi takšne nege. Zbolela je pred osmimi leti, bolezen pa je pri njej izjemno hitro napredovala. Čez noč je postala druga oseba. Na srečo ima posebne tablete, ki so nekoliko upočasnile bolezen," je v joku dejala za srbski Kurir. "Vse življenje sva živeli skupaj in ta najin skupni čas mi izjemno manjka. Ves čas razmišljam, kako zelo bi bila ponosna name in na svoje pravnuke. Zelo se bojim za njo, ker ljudje s to boleznijo čez čas pozabijo kako se hodi in kako se je."

Neda kljub vsemu ostaja hrabra in se nadeja, da bo njena mama še dolgo časa ostala ob njej, ne glede na to, da v zadnjem času nič več ne spozna njenega obraza.

prejšnji članek
FOTO: Melania Trump, kaj imaš v roki?
Svet slavnih
FOTO: Melania Trump, kaj imaš v roki?
naslednji članek
Boris strašno jezen na medije
Svet slavnih
Boris strašno jezen na medije