stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Utišajte notranjega čvekača!

6. 7. 2023; 04.00
Avtor: M.B.
ženska rjavolaska
Ne mislimo na tisti notranji glas, ki vam nudi oporo in vodenje ter vas povezuje z vašo dušo, ampak na nergača v glavi, ki vas ves čas omejuje.

Glas v naši glavi je lahko krut, brez cenzure in popolnoma neusmiljen do nas. Ocenjuje nas in nas prepričuje, kako grozni in slabi smo, odločen, da nam bo preprečil, da bi se lotili česa novega. Zdi se, kot da je tu, da ovira naše talente in sposobnosti ter omejuje občutek lastne vrednosti, s tem da nas zavaja in povzroča zmedo v naših mislih. Obožuje vzbujanje dvoma o sebi in predvsem – nikoli ne utihne!

Prepoznajte ga

Če si za nekaj prizadevate in začnete nenadoma dvomiti o vsem, čutite, da vam energija upada in se vas lotevajo dolgočasje, utrujenost ali dvom, je na delu vaš kritični glas. Poslušajte ga, a ga ne jemljite resno. Naj bo samo tam, a se trudite ne zmeniti zanj, saj bo samo močnejši, če se boste borili proti njemu.

Ta glas niste vi

Seveda to niste vi. Notranji glas predstavlja avtoritete iz vašega otroštva. Stroge starše, naporne učitelje, mentorje in trenerje … Je odraz vaših izkušenj z drugimi v okolju, v katerem ste odraščali. Pretvarja se, da je vaša vest, a je v resnici krut vir kaznovanja, ki vas peha v obup in prizadetost. Ob tem seveda občutite še kup drugih negativnih čustev, ki vas spravijo v kot in preprečujejo, da bi postali boljši, poskušali nove stvari, si dali duška, uresničili želje in razprostrli krila.

Vi ste v resnici povsem nekaj drugega kot ta nergač. Vi živite, izkušate različne stvari, misli, čustva, živite v trenutku. Šele za njim, ko ga uspete utišati, lahko začutite svojo pravo bit, ki vas podpira, ne ovira. To je namreč ključna razlika med njima, po kateri ga lahko ločite od svojega zdravega 

prejšnji članek
Posodila je glas liku Mulanu, zdaj je naredila samomor
Svet slavnih
Posodila je glas liku Mulanu, zdaj je naredila samomor
naslednji članek
Super recept: Olje z baziliko
Kulinarika
Super recept: Olje z baziliko