Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bi skrbeli za mamo, ki ni nikoli skrbela za vas?

20. 11. 2017; 01.00
Avtor: J. K.
depresija

Naj poskrbim za bolno mamo? foto: Dreamstime

Večino svojega otroštva sem preživela pri babici in dedku. Moja starša sta zame slabo skrbela. Zdaj je naneslo tako, da mama pričakuje mojo pomoč.

Vanja se je znašla v neprijetni situaciji. Njena mama je že v letih, bolna, sooča se s finančno stisko. Od nje pričakuje, da bo poskrbela zanjo, čeprav sama ni bila nikoli skrbna mati. Z očetom nima stikov, slednji se je odselil kmalu po tem, ko je dom zapustila sama.

 ''Nimam lepih spominov na starše. Zanju nisem bila nikoli na prvem mestu. Jasno sta mi dala vedeti, da sem jima odveč. Zame sta skrbela babica in dedek, doma sem bila bolj poredko. To je bil tudi razlog, da sem se zelo kmalu osamosvojila. Zatem se je začelo. Nenehne prošnje za finančno pomoč, dolgovi, ki sem ju plačevala namesto niju. Neprestano sta se obešala name, daj to, daj ono. In sedaj, najtežja situacija, ki ji enostavno nisem kos. Mama je hudo zbolela, nima finančnih sredstev, dolgovi se kopičijo. Rekla je, da bi prišla živeti k meni, oz. k vsem nam, imam namreč družino. Ob tej misli mi je kar slabo. Počutim se grozno, se mi zdi, da me je nenehno le izkoriščala, zdaj pa igra še na karto usmiljenja. Sem res bolj nežne narave, vedno sem popustila, požrla vse in ji ugodila. Tokrat pa se mi zdi vse to kaplja čez rob. Kako bi vi ravnali v mojem primeru? Prosim, lepo prosim za objektivno mnenje.''

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Vanjini situaciji? Kaj bi ji svetovali? Prijazno sporočilo, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko namenite v komentarju.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Tedenski numeroskop: Prijateljstvo in izzivi v življenju
Zdravje
Tedenski numeroskop: Prijateljstvo in izzivi v življenju
naslednji članek
Ste opazili? Miss sveta več kot le lepotica!
Svet slavnih
Ste opazili? Miss sveta več kot le lepotica!