stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trije delci čustvene prtljage, ki bi se je morali znebiti v življenju

21. 3. 2022; 04.00
Avtor: K.K.
profimedia-0006828705

Čustvena prtljaga foto: Profimedia

Ravno tako, kot zamenjate vsebino kovčka, če se odpravite na potovanje, je pomembno, da za sabo pustite tudi čustveno prtljago, ki vas lahko v življenju ovira.

Vaše pretekle izkušnje so vas spremenile in oblikovale v osebo, kakršna ste danes. To ni nujno slabo, kajti iz izkušenj se ljudje marsikaj naučimo, tako o sebi, kot o drugih in o reakcijah na določene okoliščine. A pomembno je, da s sabo vzamemo le pozitivne izkušnje, kar je bilo negativnega pa pustimo v preteklosti.

Predstavljamo vam 3 ključne elemente, ki bi jih morali pustiti za sabo, da boste v življenju lahko srečnejši.

  1. VAŠA DRUŽINA VAS NE DEFINIRA

Večina dogodkov iz otroštva nas oblikuje in naše družine so velik del tega. Recimo, da ste imeli srečno otroštvo in se ob spominu na otroške dni v vas prebudi nostalgija in sreča. A žal je veliko tudi ljudje, ki jih zaznamuje težko otroštvo. Če prihajate iz družine s hudimi čustvenimi težavami, se te težave velikokrat prenesejo na vas. Lahko, da vas starši nikoli niso podprli in zato nimate nikakršne samozavest. Lahko, da ste bili priča varanju in zato tudi vi ne morete zaupati svojemu partnerju. Pomembno je, da se zavedate, da vas ti dogodki ne definirajo kot osebo. Odložite to prtljago, vzemite to kot lekcijo iz katere ste se lahko nekaj naučili in začnite graditi zdrav odnos sami s seboj.

  1. VAŠ NOVI PARTNER NI VAŠ BIVŠI

Odnosi med partnerji so pogosto napeti. Sploh če ste prejšnjo vezo končali na grd način. Če vas je naprimer vaš nekdanji partner varal, lahko to povzroči v vas strah, da bo tokratni partner ravnal enako, tudi če nimate nobenega razloga za skrb. S tem pa lahko vplivate na vajin odnos. Takšna čustva vodijo v ljubosumje, s čimer pa vašega partnerja kvečjemu odbijete. Zveza mora biti zgrajena na zdravih temeljih, katerih bistvo je zaupanje in sproščenost.

  1. VI NISTE VAŠA PRETEKLOST

Tukaj se najbolj pogosto zatakne. A vseeno. Če ste v preteklosti delali napake, na katere niste najbolj ponosni, boste slej ali prej morali to sprejeti. Žal se preteklosti ne da spremenit. Lahko pa se iz nje marsikaj naučimo, tudi to, da enakih napak ne bomo ponavljali. Najbolj pomembno je, da se znebite občutka krivde, saj vas ravno ta občutek lahko vodi v začaran krog. Sprejmite dejstvo, da niste enaka oseba, kot ste bili nekoč. Pustite preteklost za sabo in si dajte možnost za novo življenje.

prejšnji članek
David Beckham Instagram račun prepustil ukrajinski zdravnici
Svet slavnih
David Beckham Instagram račun prepustil ukrajinski zdravnici
naslednji članek
Da preženemo vetrove, jejmo kumare in papajo
Zdravje
Da preženemo vetrove, jejmo kumare in papajo