mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Domača kopel, ki pokuri toliko kalorij, kot 30 minutna hoja!

6. 1. 2024; 03.00
Avtor: V. M.
kopel, kad, ženska

Vroča kopel kuri kalorije. foto: Profimedia

Ameriški raziskovalci so javnosti postregli z novico, ki bo zagotovo razveselila vse tiste, ki vam telesna vadba ne diši preveč …

''Z namakanjem v vroči kopeli pokurite toliko kalorij, kot s 30 minutno hojo,'' ugotavljajo ameriški raziskovalci, ki so rezultate raziskave objavili v znanstveni reviji Temperature. ''V eni uri lahko pokurite kar 150 kcal.'

Poleg tega, da vroča kopel uspešno kuri kalorije in lahko pomaga pri izgubi telesne teže, se ponaša tudi z drugimi učinki, ki blagodejno vplivajo na vaše zdravje. Vroča kopel namreč izboljša cirkulacijo, pospešuje prekrvavljenost kože, odpravlja stres, izboljša razpoloženje, pomaga pri težavah z nespečnostjo in lajša bolečine v mišicah. 

Odkritju, da ima vroča kopel podoben učinek kot telesna vadba, pa svoje mnenje dodajajo tudi na priznani britanski univerzi Loughborough, kjer so tekom raziskave ugotovili, da namakanje v topli kopeli zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen tipa dve.

Dr. Steve Faulkner je skupaj z ekipo raziskoval učinek kopeli na raven krvnega sladkorja in porabo kalorij v telesu. Testiranje so izvajali na 14-ih prostovoljcih, ki so se v kopeli namakali eno uro. Temperatura kopeli je znašala 40 stopinj Celzija. Testiranci so nato opravili še meritve na sobnem kolesu, kjer so kurili kalorije eno uro. Analiza je pokazala, da je eno urna kopel enakovredna pol ure dolgi hoji.

Dobra novica, kajne? Vročo kopel si le privoščite, a nikar ne opustite gibanja, ki je zelo pomembno za vaše zdravje. Po kopanju si telo namažite s hranljivo kremo za telo, saj lahko vroča voda kožo močno izsuši. Privoščiti si tudi kozarec vode z limono.

prejšnji članek
Dobri temelji za globalno prihodnost: Šport navdihuje, gospodarstvo pa tudi
Življenjski slog
Dobri temelji za globalno prihodnost: Šport navdihuje, gospodarstvo pa tudi
naslednji članek
To so simptomi, ki nakazujejo na težave s srcem
Zdravje
To so simptomi, ki nakazujejo na težave s srcem