Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Test: 'S tem napitkom sem v dveh dneh izgubila 5 kg!'

19. 5. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
Peteršiljev čas

foto: Vstopna fotografija

Remiza Turzimehich iz Bosne je navdušena nad nepričakovanim uspehom. ''V četrtek sem imela 72 kilogramov, v soboto pa že 67! Vas zanima, kako mi je uspelo?''

Nasekljajte peteršilj in ga prelijte z vročo vodo. Pustite stati 20 minut. foto: Vir: Unsplash

Remizo so pestile težave z ledvicami. ''Vsi so mi svetovali, naj si pomagam s šipkovim čajem. Po njem sem sicer opazila, da se počutim bolje, a kaj ko so se pojavila tegobe z zastajanjem vode v telesu. Tako sem se odločila, da bom šipek opustila in si pomagala s peteršiljem. Pripravila sem si preprost zdravilen napitek in prišla do super rezultatov. Ne veste, kako sem vesela, da sem ga preizkusila,'' je povedala danes 42-letna Ramiza, ki  jo je delovanje napitka nadvse pozitivno presenetilo.

''Peteršilj je naredil čudež,'' se smeji in pojasni, da ji je pogled na tehtnico po dveh dneh razkril pet kilogramov manj. ''Ampak tukaj ne gre za samo težo. S pomočjo peteršilja sem telo očistila vode, ki je zastajala v telesu. Po tretmaju sem se počutila zelo dobro.''

Recept za napitek:

Ramiza si je napitek pripravila takole: Šopek nasekljanega peteršilja je potopila v liter vrele vode in pustila stati 20 minut. Z uživanjem je pričela, ko se je čaj ohladil, sicer pa ga lahko pijete tudi toplega. Napitek lahko pijete tekom celega dne.

Delovanje

Peteršilj je odličen naravni diuretik, ki povzroči, da se voda hitreje izloči iz našega telesa. S hrano ga ne zaužijemo toliko, da bi bil njegov učinek izjemno opazen, zato je priporočljivo, da si ga privoščimo kot čaj ali pa ga vključimo v sadno zelenjavne napitke, tekom katerih bomo v telo vnesli večjo količino peteršiljevega soka.

Očistite telo

Tudi sicer se peteršilj ponaša s čistilnimi učinki. Ne le, da pomaga pri čiščenju telesa, spodbuja tudi izločanje prebavnih sokov, čisti kri in iz tkiv odpravlja strupene snovi. V pomoč vam bo tudi pri izkašljevanju, vetrovih, blažjih krčih, menstrualnih težavah in slabemu zadahu.  Ta aromatična rastlina vsebuje velike količine vitamina C, folno kislino  in minerale, denimo baker, kalcij, mangan in železo.

Opomba: Vendar pa z uživanjem peteršilja kljub temu ne gre pretiravati. Priporočljivo je, da ga na dan ne zaužijemo več kot 25 gramov. 

Preberite si še: Hujšate? Ste lačni? Tole popolnoma neredilno živilo vas bo takoj nasitilo!

foto: Dreamstime

prejšnji članek
Naravna znanstvena metoda za dvakrat hitrejšo rast las
Zdravje
Naravna znanstvena metoda za dvakrat hitrejšo rast las
naslednji članek
Denis jokal v avtu, nato jokala še Martina
Svet slavnih
Denis jokal v avtu, nato jokala še Martina