Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste nemirni, potrti in izčrpani? Ta napitek vam bo pomagal

20. 7. 2021; 01.00
Avtor: V. M.
Glog

Glogov čaj si lahko pripravite iz listov, cvetov ali plodov. foto: Profimedia

Tempo življenja, v katerega nas je posrkalo življenje nam ne prizanaša. Ste se znašli v obdobju nenehnega stresa? Če ste izčrpani, živčni, nemirni in potrti si lahko pomagate tudi z zeliščnimi pripravki.

Da bi vaš dušni mir spravili nazaj na zdrave tirnice, bo seveda potrebno storiti mnogo več, kot le popiti čudežen zvarek iz zdravilnih zelišč. Kakopak boste morali začrtati prioritete in se intenzivno lotiti odpravljanja vzrokov za vaše slabo počutje. Podpora pri slednjem so vam lahko pripravki iz zdravilnih rastlin, ki vam bodo pomagali, da se umirite in si zbistrite misli. Za naštete težave si lahko pripravite čaj iz naslednjih zdravilnih rastlin:  rman, rožmarin, sivka, meta, regrat, šentjanževka, baldrijan, kamilica, lipa, melisa, bazilika, timijan …

Pomagajte si z uživanjem glogovega čaja

Poznate grm, ki prijetno diši po mandeljnih? Imenuje se glog, njegove zdravilne cvetove in liste lahko nabirate maja in junija, rdečkaste plodove pa septembra in oktobra. Glog je popolnoma neškodljiva zdravilna rastlina. Utrpeli ne bi prav nobenih stranskih učinkov, četudi bi ga uživali več mesecev nepretrgoma.

Pripravki iz gloga pomagajo pri številnih boleznih na živčni podlagi, pri napetosti, razdražljivosti, pa tudi, če vas muči nespečnost. Čaj si lahko pripravite iz listov, cvetov ali plodov. Poparek posušenih listov in cvetov sladimo le z medom in pijemo po požirkih. Če boste pripravljali napitek iz plodov, jagode najprej posušite, nato jih nekoliko potolcite in 8 ur namakajte  hladni vodi. Za tem le še na kratko zavrite in pripravek precedite. Tako pripravljen napitek lahko pijete 2 - 3x na dan po eno skodelico.

Preberite si še: Napitek, ki pomladi in ščiti pred boleznijo

Čaj iz bezgovih listov vam bo v pomoč tudi pri težavah s sladkorno boleznijo.

Čaj iz bezgovih listov vam bo v pomoč tudi pri težavah s sladkorno boleznijo. foto: Vir: Instagram

prejšnji članek
Energična pesem za vroče poletne dni
Svet slavnih
Energična pesem za vroče poletne dni
naslednji članek
Radijski voditelj ujet med strežbo v lokalu
Svet slavnih
Radijski voditelj ujet med strežbo v lokalu