petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Prava barva za vaš dom

18. 4. 2016; 06.30
Avtor: mo
barve stena

Barve sten naj bodo po vašem okusu. foto: profimedia

Zanesite se predvsem na svoj okus in občutke.

Pravilo, ki bi vam narekovalo, katero barvo morate izbrati za določen prostor v stanovanju, ne obstaja. Zato vzemite barve in čopiče v svoje roke in barvajte po svojih občutkih, kljub vsemu pa vam predlagamo nekaj koristnih nasvetov, da boste s končnim izdelkom, če še omahujete med barvami, povsem zadovoljni.

Pomembno je, da se osredotočite na stil, ki ga imate v stanovanju, saj boste želeli temu prilagoditi tudi barve, ki lahko vplivajo na občutek, videz in namembnost določenega prostora. Kljub vsemu vam za pravilno izbiro barv ni treba biti oblikovalec, pleskar ali umetnik. Preden se odločite za barvo, si v prodajalnah priskrbite barvne tablice, s katerimi boste lahko izbrali primeren odtenek, ki bo sovpadal s pohištvom in materiali, ki so v izbrani sobi.

Naj vam bo pleskanje v zabavo. foto: profimedia

Upoštevajte tudi svetlobo, ki igra pomembno vlogo pri večanju ali manjšanju prostora, hkrati pa je od tega odvisna percepcija. Če je okno na severni steni, bo svetloba v prostoru nekoliko modrikasta, soba na južni strani pa bo obdana s toplejšimi, bolj rumenimi toni. Ne pozabite na velikost, saj lahko z barvami optično vplivamo na povečanje ali manjšanje prostora. Manjše sobe in prostori naj bodo torej svetlejši, velike sobe lahko zmanjšamo s temnejšimi odtenki. Enako lahko vplivamo na strop, svetlejši ko bo, višji bo deloval.

Barve v prostoru občutno poudarijo stil. Če se navdušujete nad azijskim stilom, posegajte po rdečih in pastelno rjavih barvah do rumenih. Če obožujete toskanski stil in je vaše stanovanje v tem stilu, izberite rumene odtenke, če pa vam je ljubši francoski stil, kombinirajte rdečo in modro.

Pomembno je, da se ob prenovi in pleskanju počutite kreativno in zabavno, saj bo prenovljena podoba stanovanja odražala vaše počutje in karakter, zato kakorkoli že bo, poskrbite, da se boste v svojem domu počutili prijetno.

prejšnji članek
Bolezni izvirajo iz negativnih čustev
Zdravje
Bolezni izvirajo iz negativnih čustev
naslednji članek
Naravni pripravki so vse kar vaši lasje potrebujejo
Moda&Lepota
Naravni pripravki so vse kar vaši lasje potrebujejo
#nasazenazenska
nasazenazenska