Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

To je barva leta po izboru slovenskega podjetja

15. 2. 2022; 03.00
Avtor: C.U.
barva leta 2022_5

foto: Arhiv Jub

Izbrane barve leta velikokrat oblikujejo tako modne kot dekorativne trende.

Svojo barvo je konec prejšnjega leta že izbrala Družba Pantone, ki je za letošnje leto izbrala novo barvo, kombinacijo vijoličaste in modre. Pridružila pa se jim je tudi slovenska družba JUB, ki je že četrto leto zapored izbrala svojo barvo leta - njihov izbor pa je pepelnato roza. 

Pepelnato roza barvni odtenek združuje nežnost, privlačnost, toplino, strast in energijo, pa tudi navdih, potrpežljivost,
zavzetost in motiviranost, z eno besedo – ženstvenost, ki se ji nihče ne more upreti.

Gre za barvo, ki s svojim trendovskim odtenkom izraža najnovejše smernice s področja mode, interierja in arhitekture. Ker je pri oblikovanju notranjih prostorov izbira barv praviloma njihova prioriteta, jim je pomembno, katere odtenke in kakšne kombinacije barv, tekstur in materialov bomo v letošnjem letu uporabljali v naših bivalnih prostorih.

foto: Arhiv Jub

"Barva leta 2022, ki smo jo izbrali v JUB-u, je pepelno rožnata, nežna in ženstvena, ki s svojim zemeljskim tonom izžareva domačnost, umirjenost, toplino in varnost. Na JUB-ovi barvni karti Favourite Feelings jo boste našli pod oznako Family 100E skupaj z ostalimi svetlejšimi in temnejšimi odtenki (od A do F), ki bodo primerni za kombinacije v vseh prostorih vašega doma," poudarja JUB-ova arhitektka Nastja Iskra.

foto: Arhiv Jub

foto: Arhiv Jub

Lepo bo sovpadala z vsemi sorodnimi in uravnoteženimi niansami, pa tudi z bolj poživljujočimi, živahnimi barvnimi odtenki. Tisti, ki prisegate na kontraste, lahko zlasti v kombinaciji z zeleno, kraljevo ali turkizno modro barvo v svojem domu ustvarite prijeten, unikaten in trendovsko privlačen ambient. V JUB-u priporočajo kombinacijo z mehkimi, zlasti bež in rjavkastimi zemeljskimi odtenki, kot sta rožnato zlat in tudi bakren, ter s toplim lesom, tekstilom in kovinami ali pa s hladnejšimi, sivimi niansami.

foto: Arhiv Jub

foto: Arhiv Jub

prejšnji članek
Ko namesto ljubezni na spletu najdeš goljufa …
Zdravje
Ko namesto ljubezni na spletu najdeš goljufa …
naslednji članek
Ko prevelika trema uničuje pevske sanje
Svet slavnih
Ko prevelika trema uničuje pevske sanje