stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Luka Sešek doživlja velike življenjske spremembe

20. 2. 2022; 09.00
Avtor: Revija Lady
luka sesek 1

Luka Sešek foto: Osebni arhiv

»Če bi z od ena do deset ocenjeval lansko leto, bi mu dal eno mastno desetko! Res se mi je zgodilo veliko lepega in dobrega! S priključitvijo Ansamblu Saša Avsenika se mi je odprl čisto nov svet. Dobro se počutim tako v narodni noši kot na odru,« pove Luka Sešek, ki tudi zasebno piše novo poglavje, saj je namreč tik pred dokončanjem svojega stanovanja.

»Če človek dobi projekt Avsenik, zelo težko ob tem počne še kaj drugega. Rad sedem za klavir, ustvarim novo vižo, se družim s prijatelji, muzikali in drugi projekti pa so za zdaj na strani. Potrebujem čas, da dodobra vse usvojim, nato pa, verjamem, bo čas tudi za to,« je optimističen Luka, ki je trenutno samski, vendar hitro prizna, da se mu je zelo razširil spekter oboževalk. Zelo je vesel pohval, vendar za zdaj (še) ni take, ki bi osvojila njegovo srce. Seveda pa si želi tudi kakšne resne. Mladenič se bolj drži pregovora, najprej štal'ca, potem pa krav'ca. Zato se je lani lotil še enega pomembnega koraka – da se odseli od staršev.

Razigrani Luka in nasmejana Lucija foto: MaKo studio

»Novega poglavja v življenju se zelo veselim. Med drugim bom odkril, česar prej nisem mogel oziroma se mi ni dalo. Denimo, kako je sam prati, kuhati, čistiti ... Ko se je ponudila priložnost osamosvojitve, sem jo zagrabil z obema rokama, a je bilo zelo zahtevno. Saševa sestra Nataša, ki je arhitektka, mi je veliko pomagala pri načrtovanju in projektantstvu. Z veseljem pa sem se kakšnih del lotil tudi sam in se veliko naučil. Imel pa sem kar nekaj zadreg z odločanjem, katero pohištvo in dodatke izbrati. Na koncu pa sem se pomiril tudi s tem in nisem hotel preveč komplicirati. Če preveč kompliciraš, težko spiš. Tega pa nočem,« se smeji Luka, ki bo imel v novem domu izkoriščen vsak kvadratni meter. In ker je dom velik finančni zalogaj, zdaj toliko bolj spoštuje vsakega človeka, ki mu pri teh norih cenah in časih uspe iti na svoje.

luka sešek

luka sešek foto: Rok Majhenič

prejšnji članek
Horoskop: Sedaj je zadnji čas, da poskrbite zase
Horoskop
Horoskop: Sedaj je zadnji čas, da poskrbite zase
naslednji članek
Končno objavili napovednik biografskega filma o Elvisu Presleyju
Kultura
Končno objavili napovednik biografskega filma o Elvisu Presleyju
#obraziavenija
obraziavenija