nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

V Benetkah od junija prepoved za velike turistične skupine

31. 12. 2023; 01.00
Avtor: K.M.
MARCO

Benetke foto: Daniel Novakovic

Benetke bodo prepovedale večje turistične skupine in uporabo zvočnikov med turističnimi ogledi, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v soboto odločil mestni svet. Nova pravila bodo začela veljati v začetku junija, lokalne oblasti pa želijo z njim omejiti množični turizem in njegove negativne učinke na mesto.

Benetke bodo prepovedale turistične skupine z več kot 25 osebami, ki jih spremljajo turistični vodniki, ter uporabo zvočnikov na turističnih ogledih. Prav tako se skupine turistov ne bodo smele več ustavljati na ozkih ulicah, mostovih ali prehodih. Nova pravila, s katerimi med drugim želijo zaščiti prebivalce pred hrupom in motnjami, bodo veljala za mestno središče ter otoke Murano, Burano in Torcello.

Odločitev prihaja tri mesece po tem, ko so lokalne oblasti odločile, da bodo aprila kratkoročnim obiskovalcem začeli zaračunavati dnevno vstopnino v višini petih evrov. Množični turizem povzroča težave Benetkam že nekaj časa. Zgodovinsko središče ima manj kot 50.000 stalnih prebivalcev, na vrhuncu sezone pa je ob nekaterih dnevih v njem več kot dvakrat toliko turistov. Mesto, ki je veliko le 7,6 kvadratnega kilometra, je po podatkih italijanskega državnega statističnega urada leta 2019 gostilo skoraj 13 milijonov turistov. Število obiskovalcev naj bi v prihodnjih letih preseglo raven pred pandemijo.

foto: Pixabay

Benetke

Benetke foto: pixabay.com

Benetke

Benetke, mesto sanj in neizmernega šarma, so prava paša za oči in dušo. Ko stopite na ozke uličice in občutite utrip tega plavajočega mesta, se zdi, kot da ste vstopili v drug svet. Z vsakim korakom, obdani z zgodovinskimi stavbami in slikovitimi kanali, Benetke razkrivajo svoj edinstveni značaj. Njihova romantična atmosfera je kot nalašč za pare, ki iščejo pobeg od vsakdanjika. Vožnja z gondolo pod mostom Rialto ali obisk znamenitega Trga sv. Marka je izkušnja, ki jo morate doživeti vsaj enkrat v življenju. Ob sončnem zahodu, ko se zlato sonce odbija od mirnih voda kanalov, Benetke zasijejo v vsej svoji lepoti.

Ne pozabite na gastronomske užitke! Benetška kuhinja je mešanica okusov, ki bodo zadovoljili tudi najbolj izbirčne. Od svežih morskih sadežev do klasične italijanskih testenin in slastnih gelatov oziroma sladoledov - v Benetkah je za vsakogar nekaj. Za ljubitelje umetnosti in zgodovine so Benetke pravi raj. Dogejeva palača, Bazilika sv. Marka in Gallerie dell'Accademia so samo nekatere izmed točk, ki jih ne smete zamuditi. Vsak kotiček mesta skriva svojo zgodbo, ki čaka, da jo odkrijete.




prejšnji članek
Napitek, ki bo pregnal alkoholnega mačka
Zdravje
Napitek, ki bo pregnal alkoholnega mačka
naslednji članek
Turški igralec Berker Güven (Tri sestre) ljubi 13 let starejšo
Svet slavnih
Turški igralec Berker Güven (Tri sestre) ljubi 13 let starejšo